Dokumentinio filmo „Žodis iš S raidės“ pristatymas širvintiškiams

Vienas iš Širvintų miesto jubiliejinės sukakties minėjimo ciklo renginių – JAV kino diplomatijos programa ir gausiai susirinkusiems širvintiškiams pristatytas dokumentinis filmas „Žodis iš S raidės“. Šią dovaną Širvintoms, mininčioms 545-ąjį miesto įkūrimo jubiliejų, pristatė kraštietis Gintaras Kamsiukas, „Arts Libera International“ vadovas. Tai jau ne pirmas projektas, kurį jis atveža į gimtąjį kraštą. O JAV ambasados vykdomą diplomatijos programą pristatė ir su dalyviais bendravo Lietuvoje ką tik pradėjusi dirbti JAV ambasados kultūros atašė Caitlin Nettleton kartu su padėjėja Migle Grigiene bei „Jaunimo linijos“ savanore Darija.

Garbingus svečius pasveikino, renginio temos aktualumą bei subtilumą apibūdinusi Savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė.

„Sunku. Skaudu. Kartais tiesiog gėda. Atvirai kalbėti savižudybių tema visuomenėje vis dar neįprasta. Ir nors Lietuvoje savižudybių statistika šiek tiek gerėja, ši problema išlieka labai aktuali. Manau, kad privalome išdrįsti ir apie tai kalbėti,“ – sakė ji, padėkojusi JAV ambasados kultūros atašė už vizitą ir pasidžiaugusi, kad pirmoji gražiai lietuviškai kalbančios, lietuvių kalbą universitete studijavusios diplomatės kelionė Lietuvoje buvo būtent į Širvintas.

Jungtinėse Amerikos Valstijose savižudybių statistika sparčiai blogėja. Tačiau tiek anapus Atlanto, tiek Lietuvoje atsiranda žmonių, organizacijų, kurios ne tik kalbasi, bet ir visomis išgalėmis mėgina spręsti šią problemą, kelti ją į viešumą ir ieškoti būdų, kaip pagerinti visuomenės psichinę sveikatą.

Nelengva, bet reikalinga. Nedrąsi, bet verčianti susimąstyti. Tokia diskusija šiandien vyko Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje.

Už šiltą priėmimą renginį vedęs Gintaras Kamsiukas padėkojo Širvintų r. savivaldybei, merei Živilei Pinskuvienei, patarėjai Aušrinei Miliukaitei-Janovskienei, Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos vadovei Vaivai Daugėlienei, Širvintų kultūros centrui.

Širvintų rajono savivaldybės informacija
Nuotraukų autorė – Ugnė Trumpickaitė