Širvintų bendrijos „Bočiai“ narių rankdarbių parodos atidarymas

2020-ieji Seimo nutarimu paskelbti Tautodailės metais. Šiais metais visuomenė bus skatinama domėtis tautodailės raida, jos šakomis, suvokti tradicinės dailės ir amatų kultūrinę ir meninę vertę.

Tautodailės metams paminėti Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko Širvintų bendrijos „Bočiai“ narių: Igno Šeiniaus premijos laureatų Povilo Malinausko, Zinos Emilės Stonienės ir Leokadijos Žukauskienės, Alvydos Vadeikienės, Reginos Ambrazienės, Vitalijos Marcinkevičienės, Sigitos Liucijos Jankovskienės, Laimos Baronienės, Zitos Kavaliauskienės, Dalijos Anastazijos Mulevičienės, Liudmilos Urbonavičienės, Matrionos Aniukštienės, Laimutės Nitinienės, Lolitos Pliukštienės,  Danutės Murauskienės, Genovaitės Piškinienės, Anos Geigalienės rankdarbių parodos atidarymas.

Renginyje dalyvavo darbų autoriai bei kiti  juos pasveikinti ir pasidžiaugti atėję nariai. Parodos dalyvius pristatė Širvintų „Bočiai“ bendrijos aktyvi narė Zina Emilė Stonienė. Ji džiaugės bočių aktyviu dalyvavimu renginyje. Zina Emilė Stonienė kvietė „Bočių“ narius judėti į priekį, užsiimti įvairia širdžiai miela veikla, kurti, tobulėti, sakydama: „taip mes būsime tik linksmesni, žvalesni ir sveikesni“. Atidaryme muzikinį sveikinimą dovanojo ir lyriškus kūrinius fleita atliko bendrijos narė Vitalija Dulevičienė, dainas dainavo Širvintų kultūros centro darbuotojų Audronės Burakovienės ir Nijolės Vitkauskaitės duetas.

Parodoje eksponuojami įvairiausiomis technikomis kurti darbai: nutapyti, siuvinėti paveikslai, nerti, megzti, austi, iš medžio drožinėti kūriniai. Rankų kurtą darbą taip lengva pamilti, taip gera į jį žvelgti. Kiekvienas darbas atspindi didelį kruopštumą, šilumą, jaukumą, regis, viskas, kas taip gražiai savomis rankomis daryta ir savita, susijungia į vieną nedalomą visumą.  Renginyje buvo gera stebėti šiltus, besišypsančius dalyvių veidus. Kiekvienas širdimi džiaugėsi ir savais, ir kitų darbais.  

Rankdarbių parodos autorius sveikino ir gėlių įteikė bendrijos pirmininkas Vladislavas Jablonskas, nuoširdžiu bendradarbiavimu džiaugėsi Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos direktorė Vaiva Daugėlienė.

Paroda veiks iki kovo 27d. Maloniai kviečiame aplankyti.

                                                                                                        Ugnė Trumpickaitė