Šešuolėlių bibliotekai – 60!

Sausio 6 d. Šešuolėlių biblioteka atnaujintose patalpose minėjo gražią 60 metų sukaktį. Renginyje dalyvavo Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys Vytautas Kalesnikas, aktyviausios skaitytojos – Vaclava Snitkienė, Regina Mažulienė – bei Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos vadovė Vaiva Daugėlienė su  kolektyvo atstovais.

Sakoma, kad biblioteka yra žmogaus vertybių lobynas. Jis nuolat dosniai atvertas visiems, kad padėtų dvasiškai augti žmogui, gausinti žinias, kad įtvirtintų kilniausius idealus. Šis lobynas jungia mus su pasauliu, padeda koja kojon žengti su gyvenimu, kartu neprarandant ryšio su praeitimi, išsaugant kultūros paveldo savitumą.

„Nuoširdus ir didelis Ačiū, kad šiandien esate kartu namuose, kur glūdi pasaulio išmintis, dvasia, žmogaus siela, meilė ir kančia, kūryba, išradimai, patirtis. Jubiliejiniai metai visada priverčia mus žvilgtelėti atgal, įvertinti praėjusį laiką, įprasminti pasiekimus, su šypsena ar liūdesiu prisiminti įvykius, paženklintus laikmečio ar asmenybių. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad įveikusi išbandymų, permainų ir iššūkių kelią, šiandien Šešuolėlių  biblioteka  yra visiems atviras kultūros židinys. Žiedų gausumas virto branda. Nesustojamai  bėgantis laikas ir mūsų biblioteką paženklino jubiliejumi. 60 metų tikriausiai nedaug, bet gana brandus amžius, nes jau susikaupė ir išmintis, ir patyrimas“, – vakaro metu sakė bibliotekininkė Vaida Dilienė.

Šešuolėlių biblioteka metus skaičiuoja nuo 1959 metų. Šešuolėlių filiale bibliotekininkėmis dirbo Elena Krivkienė, Veronika Šulčienė, Gražina Šinkūnienė, Vaida Dilienė, Vaclava Snitkienė. Nuo 2013 m. iki dabar  dirba Vaida Dilienė. Šešuolėlių biblioteka per 60 gyvavimo metų buvo įsikūrusi įvairiose patalpose. 2020  metais Šešuolėlių biblioteka įsikūrė naujai renovuotose patalpose.

Biblioteka per savo gyvavimo laikotarpį keitėsi. Padidėjo paslaugų kiekis. 2013 metais išaugo skaitytojų skaičius, 2016 m. įsikūrė interneto prieigos taškas, atsirado kopijavimo, skenavimo paslaugos, atnaujintas knygų fondas. Tais pačiais metais Šešuolėlių dvaro terasoje pirmą kartą organizuotas Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris 2016“.

 Įdiegus  naujas paslaugas, atsirado daugiau skaitytojų, kuriuos džiugina bibliotekoje organizuojami įvairūs renginiai, susitikimai su įdomiais žmonėmis, popietės. Ir šiandien gausu lankytojų, kurie ateina į renginius, paskaityti periodinių leidinių, pasikeisti knygų.

Vakaro metu buvo prisiminti iškiliausi renginiai, apdovanoti aktyviausi bibliotekos skaitytojai bei draugai. Pati ištikimiausia Šešuolėlių bibliotekos skaitytoja Dalė Valickaitė yra ne tik parskaičiusi visas iki vienos šio kaimo filialo knygas, bet yra nuolatinė ir Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos lankytoja. Aktyviausias skaitytojas vyras – Lionginas Mirinovskis, į kurio užklausas atsakyti dažnai anaiptol nėra paprasta. Nebuvo pamiršti ir jaunieji bibliotekos skaitytojai, kurių čia užaugo ne viena karta.

Šešuolėlių bibliotekininkę Vaidą Dilienę sveikino Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos direktorė Vaiva Daugėlienė kartu su kolektyvu,  gražius žodžius bibliotekininkei skyrė skaitytojos V.Snitkienė, R.Mažulienė. Visi linkėjo gražių ir ilgų bibliotekos gyvavimo metų, dėkojo už tai, kad biblioteka suteikė daug puikių akimirkų drauge su knyga.

Linkime ir mes bibliotekai augti, tobulėti, keistis ir džiuginti mus visus. Ir, žinoma, linkime, kad kiekvienas – vaikas ar suaugęs – visuomet čia atrastų prieglobstį, kur gera ir labai jauku, kur šiltai sutinka besišypsanti bibliotekininkė Vaida Dilienė.

Ugnė Trumpickaitė