Edukacija „Kuriame eglutės žaisliuką“

         Artėja gražiausios metų šventės – Šv.Kalėdos. Kad prieššventinis bruzdesys netaptų vien lėkimu, kad dėl begalybės darbų nepamestumėm švenčių esmės, kad mokėtumėm stabtelti, pajausti artėjančias šventes visa širdimi, Kalėdų laukimą galime paversti stebuklingu –  kuriant šventines dekoracijas. Kalėdinis laikotarpis yra kupinas šilumos ir jaukumo, kai skiriame daugiau dėmesio savo šeimai, namų dekoravimui, norime apgaubti artimuosius rūpesčiu ir meile. Eglutės žaisliukų gamyba gali tapti smagia laisvalaikio veikla, suartinančia šeimos narius, suteikiančia galimybę išreikšti kūrybiškumą ir mažiems, ir suaugusiems.

Gruodžio 10 d. popietę į Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrių susirinkę vaikai iš popieriaus darė eglutės žaisliukus: karpė, klijavo, dekoravo, į pagalbą pasitelkė kūrybiškumą ir išradingumą. Gal pačių padaryti žaisliukai ir ne tokie ryškiaspalviai kaip pirktiniai, tačiau žymiai mielesni, nes padaryti su meile. O jeigu prie jų bus prisilietusios vaikučių rankytės – žaisliukų aura bus tiesiog nenusakoma. Tokius rankų darbo žaisliukus galite padovanoti savo artimiesiems ir draugams.

Įžiebkime švenčių laukimo švieseles savo širdyse ir pasinerkime į patį nuostabiausią metų laiką kurdami šilumą ir džiugias emocijas.

Alina Griškevičienė