Jono Endrijaičio knygos „Viešnagė Vorynėje“ pristatymas

Igno Šeiniaus viešoji biblioteka prisijungė prie akcijos „Lietuva skaito!”, kurios šių metų šūkis: Nudžiugink nors vieną knygą! Rašytojas, poetas, žurnalistas, Jono Aisčio literatūros premijos laureatas Jonas Endrijaitis pristatė naujausią savo poezijos ir pasakaičių knygą vaikams „Viešnagė Vorynėje“. Knygos autorius kartu su vaikais skaitė savo eilėraščius apie vabalų, gyvūnų, paukščių ir žuvų gyvenimus. Knygos personažai gyvena šiuolaikinio berniuko Vyčiuko vaizduotės sukurtoje pasakų šalyje Vorynėje. Pritariant gitaros akordams, visi smagiai dainavo autoriaus dainas „Karaliaus pilis“ ir „Šamo ūsas“.

„Man labai gera dar kartą pas jus atvykti ir pristatyti naujausią savo poezijos ir pasakaičių vaikams knygą „Viešnagėje Vorynėje“. Šioje knygoje yra pasakaitė prieš miegą „Vilko batai“, kurią aš parašiau šeštoje klasėje. Šią pasakaitę aš paruošiau ir pertvarkiau pritaikydamas šiai knygai. Esu parašęs iš viso 12 knygų. Vaikų poezija man yra labai artima tuo, kad aš nuo vaikystės skaitau poeziją ir pats ją kuriu.“, – pasakojo knygos autorius.

Jonas Endrijaitis su savo kūryba yra populiarus ir žinomas bei pripažintas mažųjų skaitytojų ir jų tėvelių. Ši jo poezijos knyga yra be galo nuoširdi, sklidina skaidraus ilgesio, betarpiško vaiko ryšio su gamta ir jį supančiu pasauliu. Knyga veda vaikus į gėrio ir grožio pasaulį, užaugina fantazijos ir atradimų sparnus. Apgaubdamas eilėmis ir linksmomis dainomis, knygos autorius visus visus mažus ir didelius užkrėtė puikia nuotaika.

 Jau daug metų Vaikų literatūros skyriuje gyvuoja tradicija skelbti Metų skaitytojus: ikimokyklinukus, pradinukus ir 5-8 klasių mokinius. Renginio metu buvo apdovanoti daugiausiai 2018 metais knygų perskaitę vaikai. Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos direktorė Vaiva Daugėlienė ir vyresnioji bibliotekininkė Lolita Pliukštienė jiems įteikė padėkos raštus, atminimo dovanėles ir knygas.

Buvo linksma, smagu ir gera poezijos ir dainos apsuptyje.

Ugnė Trumpickaitė