Knygos „Kiek kartų gali atgimti tauta?“ pristatymas

Minint Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną, Širvintų Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta prof. Vytauto Radžvilo knyga „Kiek kartų gali atgimti tauta?“. Renginyje  dalyvavo knygos autorius – filosofas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius, vienas aktyviausių Lietuvos politinio gyvenimo komentatorių. Renginį moderavo politologas Dovilas Petkus.

Likimo aplinkybės lėmė V. Radžvilui būti vienu iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio kūrėjų, iniciatyvinės grupės narių.  Pasak autoriaus, knyga gimė  iš daugelio metų apmąstymų, tai – susidariusių straipsnių rinkinys. Kaip tautos charakteriui, taip ir knygos autoriui ši unikali istorinė patirtis paliko nenumaldomą teisingesnės, demokratiškesnės, iš tiesų laisva ir savarankiška galinčios vadintis valstybės ilgesį. Šiandieninės Lietuvos merdėjimas, autoriaus teigimu, maskuojamas mitu apie „sėkmės Lietuvą“, tačiau yra akivaizdus iš istorijoje nematytų emigracijos ir demografinio nuosmukio mastų. Laisva, politinio korektiškumo nesuvaržyta kalba V. Radžvilas klausia: ar dar gali atgimti tauta, ar nueisime į istorijos užmarštį?

Renginio metu vyko diskusija, Vytautas Radžvilas atsakė į susirinkusiųjų klausimus, taip pat trumpai pristatė Vilniaus forumo, kuriam priklauso, šviečiamąją veiklą, siūlė apsilankyti interneto portale propatria.lt, kuris skirtas Lietuvos valstybės ir lietuvių Tautos ateičiai neabejingiems piliečiams, pasiruošusiems atsakingai ir sutelktai dirbti vardan savo Tėvynės nepriklausomybės.

 

Ugnė Trumpickaitė