Piešiniai Vytauto Račicko kūrybos motyvais

Širvintų „Atžalyno” progimnazija  vykdo sveikatinimo programą „Saugios pertraukos“. Programos pagrindinis tikslas – padėti  mokyklos mokiniams jaustis saugesniems ir fizine, ir emocine prasme.
Vienas iš programos etapų – socialinė akcija „Tu man gražus kitoks“, kurios koordinatorė – progimnazijos socialinė pedagogė Renata Gasparavičienė. Kad jaustumės saugūs ir laimingi savo mokykloje, turime pirmiausia patys suprasti, kas vyksta aplinkui,- kalbėjo pedagogė.  Jei išmoksime gerbti šalia esantį savo bendraamžį, tai ir visa kita gyvenime suvoksime lengviau. Dėl to buvo nuspręsta į mokyklą pasikviesti ilgamečius draugus iš Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos. Joje ugdomi vaikai, kurių likimas neapdovanojo puikia fizine ir dvasine sveikata. Visi kartu atliko namų darbus: perskaitė Vytauto Račicko apsakymų knygą „Geriausias draugas“, iliustravo labiausiai patikusius apsakymus ir susitikę iliustracijas pademonstravo, aptarė. Ši veikla „Atžalyno“ mokykloje buvo integruota į dailės pamokas, Ukmergėje – į lietuvių kalbos. Socialinėje akcijoje  dalyvavo 6A klasė ir jos vadovas Tomas Labanauskas bei dailės mokytoja Jolita Jurkevičiūtė, Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos socialinė pedagogė Regina Krikštaponienė, atlydėjusi savo ugdytinių komandą bei lietuvių kalbos mokytoja Nijolė Silevičienė.
Bendradarbiaujant  su Širvintų Igno Šeiniaus viešąja biblioteka, piešinių paroda gruodžio mėn. eksponuojama Vaikų literatūros skyriuje.

                                                                           Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė