Bibliotekos lankytojo dovana

Liepos 9 dieną  Lapelių biblioteką aplankė atostogaujantis bibliotekininkas, tautodailės meistras, darbų mokytojas Dainius Sarapinas. Jis domėjosi Lapelių bibliotekos veikla, nes ir pats dirba Naujosios Akmenės  kaimo bibliotekoje. Yra baigęs dailę, pina meno dirbinius iš vytelių. Jį sudomino  knygos apie rajono istoriją: „Širvintos“, „Musninkai. Kernavė. Čiobiškis“, „Gelvonai“.  Klausėsi kaip jas galima būtų įsigyti. Dainius domisi ir renka medžiagą apie savo giminės šaknis, nes giminės šaknys yra šitame krašte. Lapelių bibliotekoje yra sukaupta kraštotyrinė medžiaga apie kaimą „Lapelių kaimo istorija“. Lapelių bibliotekininkė  surado šiame aplankale surinktą medžiagą apie jį dominantį asmenį, medžiagą atšvietė.

Dainius kaip padėką Lapelių bibliotekai dovanojo dvi knygas. Knygų autoriai yra jo mama Polina ir pats Dainius. Polina Sarapinienė, buvusi Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ vidurinės mokyklos bibliotekininkė.  Poetė yra Akmenės krašto literatų klubo „Žiemgalija“ narė.  Ji kartu su Dainiumi  yra išleidusi ir kitas knygas: „Ir maitina ir gydo“, „Viskas apie žuvį“, „Taip gydė senoliai“, apsakymai internete:< http://laiskailietuviams.lt/index.php/1997m-3-kovas/8380-po-zemem-uzgesusios-akys>.

Malonu yra gauti dovanų knygų, dalintis darbo patirtimi ir tęsti bendradarbiavimą. Tad Lapelių biblioteka laukia Dainiaus Sarapino naujų apsilankymų. O bibliotekos skaitytojai galės spręsti jų sukurtus kryžiažodžius, bei paskaityti eilėraščių.

20180710_142802 20180711_130849

Janė Stravinskienė, Lapelių filialo vyr. bibliotekininkė