Fotografijų parodos ,,Mes – Gyvi“ atidarymas

Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko kraštiečio Simo Glumbako pirmasis autorinis fotografijų parodos atidarymas.

„Mano vardas Simas. Daug kam aš esu draugas, kai kam sūnus, kai kam žentas, kai kam vyras, kitiems eilinis nepažįstamasis. Mes visi esam kažkam kažkas, tačiau kiekvienas esam žmogus. Kiekvienas esam unikalus savo savybėmis ir savo istorija. Taip pat ir aš. Tačiau nepristatinėsiu savo unikalumo. Vietoje to, pasistengsiu atskleisti savo požiūrį į mus supančią aplinką. Pasistengsiu, kad praregėtumėte mano akimis“, – tokiais žodžiais save apibūdina fotografas.

Ir mes visi galime tam pritarti. Jo žodžiuose alsuoja tiesa apie kiekvieno iš mūsų prigimtį, būtį ir egzistavimą. Ar mes iš tiesų Simo Glumbako fotografijose galime pamatyti taip, kaip mato pats autorius? O gal vis tik mes galime pamatyti ir dar daugiau, kažko tokio kas artima būtent mums, kiekvienam atskirai.

Simo Glumbako fotografijos turi savo istoriją, kiekviena kažką pasakoja tik reikia sustoti, atidžiau pasižiūrėti ir tikiu, tikrai pamatysime, tai, ko nematėme ir pajusime tai, ko nepajutome, kaip apie tai pasakė pats nuotraukų autorius.

Fotografijų autorių pasveikinti ir pasidžiaugti jo darbais susirinko visas būrys artimųjų. Negalėjau nepastebėti kokiu kuklumu ir paprastumu, ir nuoširdumu šviečia Simo veidas, toks pat paslaptingas, kaip ir kiekviena jo padaryta nuotrauka.

Smagu, kad mūsų kraštietis Simas Glumbakas padovanojo mūsų visų akims, širdžiai ir sielai dalį savęs – perteikdamas tai  nuotraukose, su tikra ir iškalbinga istorija.

Fotografijų paroda „Mes – Gyvi“ Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje bus eksponuojama iki birželio 1 d. Maloniai kviečiame apsilankyti ir apžiūrėti, pasidžiaugti jauno fotografo darbais, nes kai mūsų nuoširdus džiaugsmas paliečia kitą žmogų, gera ir jam ir mums patiems.

 

Ugnė Trumpickaitė