Vaikų darbai Atkurtos Lietuvos 100-mečiui

 Visą vasario mėnesį leidžiamės į istorijos pinkles. Vis dar vyksta skaitymai ir edukaciniai užsiėmimai, skirti Atkurtos Lietuvos 100-mečiui.

Kartu su vaikais skaitėme apie vėliavą, herbą, Lietuvos Respubliką, mūsų šalies klimatą, kraštovaizdį. Susipažinome su visais Lietuvos prezidentais, Senosiomis sostinėmis ir kitais įdomiais istoriniais faktais.

Vyko edukaciniai užsiėmimai, kurių metu vaikai turėjo sudėlioti ir įvardinti, kokį prezidentą mato paveikslėlyje. Vaikai susidomėję dėliojo vis spėliodami, kurį gi Lietuvos Respublikos prezidentą ištraukė burtų keliu. Kartu kūrėme Gedimino pilį, kuri bus užpildyta popierinėmis vaikų rankytėmis. Užsiėmimų metu vaikai siūlo savo idėjas, noriai su užsidegimu įsitraukia į veiklas. Su dideliu susidomėjimu žaidžia stalo žaidimą „Lietuva“, kuris skirtas mažiesiems, bet yra įdomus visiems. Jį sudaro 1500 įdomių klausimų, kurie suskirstyti į šešias kategorijas: muzika, sportas, geografija, kultūra, gamta ir įvairūs.

Šiuo metu Viešojoje bibliotekoje eksponuojama Širvintų Atžalyno progimnazijos 6 klasių mokinių piešinių paroda ,,Lietuva šalia tavęs“ (mokytojos Jolita Jurkevičiūtė ir Rita Suchockienė).

Kviečiame apžiūrėti parodas, dalyvauti užsiėmimuose visus norinčius vaikus. Užsiėmimai vyksta po pamokų. Labai visų laukiame. Kiekvieną užsiėmimą veikiame vis kažką naujo.

 Ugnė Trumpickaitė