Pokalbiai apie Metų knygas

Širvintų Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko pokalbiai apie Metų knygas. Svečiavosi Širvintų vaikų dienos centro vaikai su vadove Audrone Pilkiene. Kalbėjomės apie vaikų kategorijoje dalyvaujančias Metų knygas. Bibliotekos darbuotojos pristatė penkias vaikų kategorijoje tarpusavyje besivaržančias knygas: Gajos Gunos Eklės ,,Brolis, kurio nereikėjo“, Rebekos Unos ,,Aš esu Tomas, seklys“, Ilonos Ežerinytės ,,Šunojaus diena“ (pristatė Lolita Pliukštienė), Virgio Šidlausko ,,Ulfas ir stebuklinga barzda“ (pristatė Alina Griškevičienė), Evelinos Daciūtės ir Aušros Kiudulaitės ,,Laimė yra Lapė“ (pristatė Ugnė Trumpickaitė).

Vaikai susidomėję klausėsi ištraukų ir pasakojimų iš knygų, įsitraukė į įdomią diskusiją –  svarstydami, kodėl Gvidas nenorėjo brolio ir kaip jis jautėsi, kodėl gi Tomas tapo būtent seklys ir pradėjo sekti žiurkes, kaip Adelė susidraugavo su boružėle, dėl ko Ulfui užaugo barzda ir kaip jis ieškojo išeities ją nusiskusti, kaip berniukas Povilas susidraugavo su Lape, kuri mėgo suptis supynėse ir kodėl gi laimės spalva yra būtent oranžinė. Vaikai gvildeno klausimus, ieškojo atsakymų, rinko labiausiai nusipelniusią laimėti knygą. Ne visos paslaptys buvo įmintos, ne visi klausimai atsakyti, tačiau taip smalsu sužinoti. O kas gi buvo toliau? Kaip viskas pasibaigė? „Belieka tik imti sudominusią knygą į rankas ir perskaityti“, –  tokią išvadą vienu balsu pasakė vaikai.

Renginio metu Saulė Kaupaitė, Jonė Jastremskaitė ir Kamilė Jastremskaitė pasidalijo mintimis apie perskaitytas knygas ir rekomendavo jas perskaityti kitiems. Sakydamos, kad tai yra vienos įdomiausių knygų, perskaitytų paskutiniu metu. Giedrės Rakauskienės „Dramblys ir antis“, Ramunės Savickytės „Adelės dienoraštis. Ruduo“ ir Vandos Juknaitės „Išsiduosi. Balsu“ knygas, kurias rekomendavo renginio dalyvės, turime bibliotekoje. Mergaitės, susidomėjusios naujausiomis pristatytomis Metų knygomis, pasiėmė jas paskaityti.

 Popietė buvo įdomi, pripildyta įvairių minčių iš knygų, šiltų emocijų ir malonaus tarpusavio bendravimo.

Vis dar vyksta Metų knygos rinkimai, todėl kviečiame vaikus ir jaunimą balsuoti už patikusią knygą apsilankius internetiniame puslapyje metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt

image007 image006 image005 image004 image003 image001 image000

Ugnė Trumpickaitė