Žymiai svarbiau sveikatą tausoti, negu ligas gydyti

 Gruodžio 13d. Širvintose svečiavosi LR Seimo narys, Sveikatos reikalų komiteto sveikatos tausojimo ir stiprinimo reikalų pokomitečio pirmininkas, prof. Algimantas Kirkutis. Susitikimo su prof. Algimantu Kirkučiu metu vyko paskaita „Žymiai svarbiau sveikatą tausoti, negu ligas gydyti“. Kartu su profesoriumi Algimantu Kirkučiu atvyko kaimo reikalų komiteto patarėjas  Romualdas Abugelis ir laikraščio „Šiandien“ redaktorius Gintautas Kniukšta.

Profesorių susirinkusiems Širvintų senjorams ir miestelėnams pristatė ūkininkas Bronislavas Liubomiras Vošteris.

Algimantas Kirkutis paskaitos metu pristatė svarbiausius sveikatos tausojimo ir stiprinimo principus. Supažindino su  pagrindinėmis sveikos gyvensenos taisyklėmis, išvardino kokie faktoriai gali padėti stiprinti sveikatą ir į kokius dalykus reikia atkreipti dėmesį. Pasidalijo Hipokrato išmintimi bei Jungtinėse Amerikos valstijose vykusios konferencijos metu Brendos Davis informacija apie sveikatą, mitybą ir statistiniais duomenimis, kaip apsaugoti save nuo vėžio. Profesorius pabrėžė ir mūsų sveikatai kenksmingus faktorius, kurių reikėtų atsisakyti, norint sveikiau gyventi ir geriau jaustis.

Po paskaitos renginio dalyviams žinomiausias ir populiariausias dainas atliko kantri muzikos pradininkas Lietuvoje bardas Vytautas Babravičius.

DSC_0078 DSC_0089 DSC_0049

Ugnė Trumpickaitė