Rožinės šviesos įžiebimo ceremonija „NEDELSK“ akcijai paminėti

Spalio 13 d. Viešosios bibliotekos skaitykloje vyko rožinės šviesos įžiebimo ceremonijos vakaras, skirtas krūties vėžio profilaktikos projektui ,,NEDELSK” paminėti. Rožinės šviesos įžiebimą rajone organizavo gerosios valios ambasadorės. Rožinė šviesa Širvintose įžiebiama jau tryliktąjį kartą.

Renginį moderavo Skaitytojų aptarnavimo ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Almutė Kanapienienė, kuri pristatė vakaro viešnias, priminė projekto „NEDELSK“ istoriją, pristatė Širvintų gerosios valios ambasadorių vykdomas veiklas ir akcijas: „Kartu mes stipresnės“ ir rajono mokyklose vykdomą akciją „Laiškas mamai“. Dėkojo moterų klubui „Jums“ ir Agnei Zuokienei už padovanotas knygas.

 „NEDELSK“ renginyje svečiavosi projekto iniciatorė ir vadovė Lietuvoje Agnė Zuokienė. Ji pasakojo, kaip svarbu rūpintis ne tik savo sveikata, bet skatinti ir kitas moteris nedelsti. Toks yra ir gerosios valios ambasadorių įsipareigojimas ir siekis, kad reikia tai daryti ne tik rožinio mėnesio metu, bet visada. „Rožinis „NEDELSK“ autobusėlis apvažiavo visą Lietuvą. Savo sveikatą jau pasitikrino šimtas tūkstančių moterų. Noriu, kad pasitikrintų kuo daugiau“, – kalbėjo A.Zuokienė.

Romantiško ir jaukaus vakaro metu Agnė Zuokienė kartu su projekto „NEDELSK“ iniciatore Širvintose, moterų klubo „Jums“ prezidente Laima Dorofejevaite paskelbė naujas gerosios valios ambasadores. Ja tapo ir laikinai Viešosios bibliotekos direktorės pareigas einanti Vaiva Daugėlienė bei kitos moterys: Žaneta Aleksandravičienė, Eugenija Lenčiauskienė ir Nijolė Didžiokienė. Joms buvo įteiktos padėkos, kad prisijungė prie krūties vėžio prevencijos projekto „NEDLSK“  ir tapo gerosios valios ambasadorėmis. Ambasadorėms buvo įteiktos gėlės, skambėjo šilčiausi žodžiai.

Vakarui jaukumo suteikė ir bibliotekos darbuotojos Vaidutės Lebeckienės skaitytas laiškas mamai. Jautri legenda apie tūkstantį gervelių giliai sujaudino. Japonai tiki, kad išlanksčius 1000 gervelių, liga pasitraukia.

Jausmingo vakaro metu, virpindamas gitaros stygas, muzikinius intarpus atliko ir dainomis sušildė mokytojas Arvydas Golcas su mokine Deimante Stankevičiūte. Dainoms nutilus, jas dar galėjai jausti sklandant ore.

„Kad nebūtų svetimo skausmo. Raginkime moteris tikrintis“, – baigiantis vakarui kalbėjo L.Dorofejevaitė.

Vakaras buvo jaukus ir šiltas, regis, galėjai girdėti vienu ritmu plakančias moterų širdis. Mes esame stiprios, jautrios, gražios ir mylimos. Mes, mamos, dukros, močiutės, mes tos rožinės gervelės, kurios nešą viltį ir taiką ir esame taip stipriai reikalingos, tiems, kurie šalia mūsų. Nedelskime, dėl savęs ir dėl tų, kurie mus myli.

Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė