Susitikimas su aktoriumi Vladislovu Radvilavičiumi

    Atsipūsti nuo pavasarinių lauko darbų, į Bagaslaviškio biblioteką rinkosi knygų mylėtojai pabendrauti su meniškos sielos žmogumi. Džiugu, kad mūsų seniūnijoje šiltuoju sezono metu gyvena aktorius Vladislovas Radvilavičius. Tai puikus, šiltas žmogus, aktyviai dalyvaujantis Gelvonų seniūnijos kultūriniame gyvenime. Aktorius su žmona Maryte jau džiaugiasi užtarnautu poilsiu savo vasaros sodyboje Zubelių kaime. Maloniai bendraujantis ponas Vladas papasakojo mums apie savo buvusį darbą teatre. 1973-1984 m. ir 1992-1993 m. dirbo Lietuvos valstybiniame akademiniame dramos teatre (šiuo metu Lietuvos nacionaliniame dramos teatre) ir atliko 29 vaidmenis. 1975 m. Ivanas – J. Avyžius „Sodybų tuštėjimo metas“, rež. I. Bučienė; 1977 m Kajus – V. Šekspyras „Vindzoro šmaikštuolės“, rež. H. Vancevičius; 1978 m. Topylis – Žemaitė „Marti“, rež. K. Kymantaitė; 1980 m. Kuprius Tavadorius – K. Saja „Ubagų sala“, rež. I. Bučienė; 1993 m. Franas B. – J. Erlickas „Pakeleivingi“, rež. R. Rimeikis ir t.t. Nemažai vaidmenų atliko ir vaidybiniuose filmuose. Kaip pats aktorius teigė, jam labiau prie širdies jumoristinio žanro vaidmenys, tad ir susitikimas neprailgo, buvo daug juoko. Turėjome progą pažiūrėti p. Vlado nuotraukų albumą, paklausyti eiles skirtas savo ir visoms mamoms.

    Per pertraukėlę vaišinomės medaus gira, ragavome naminį obuolių pyragą ir džiaugėmės gražiu pasibuvimu savo bibliotekoje.

    Susitikimas su aktoriumi vyko gegužės 13 d., kuri yra minima kaip meilės diena, deivės Mildos šventė.

    Naminis balandis – meilės, ištikimybės ir taikos simbolis. Visą savaitę bibliotekoje buvo eksponuojama biologijos mokytojo Gedimino Ž. Sukaupta įvairi medžiaga apie naminius balandžius. Į susitikimą mokytojas atsivežė 8 sportinius balandžius ir trumpai papasakojo apie balandininkystę. Svečių garbei po renginio naminiai balandžiai buvo išleisti ir visi laimingai grįžo namo.

    Bibliotekininkė padėkojo visiems už dalyvavimą, o ilgametėms bibliotekos skaitytojoms, p. Viktorijai Šalkauskienei ir p. Virginijai Labunskienei už ištikimybę knygai ir bibliotekai, įteikė padėkos raštus ir kuklias dovanėles.

Širvintų viešosios bibliotekos Bagaslaviškio filialo vyr. bibliotekininkė Rima Žilinskienė