Šviesūs įspūdžiai bibliotekoje

Laimingas žmogus, galėdamas bendrauti su knyga, pažinti joje paslėptus dvasinius turtus. Savitai malonus popieriaus kvapas, vartomų knygos lapų šnarėjimas. Kur daugiau gali patirti tokį jausmą, jei ne bibliotekoje – dvasios lobių saugykloje, kurioje gali pabendrauti, pasidalinti patirtais skaitymo įspūdžiais, pasisemti išminties.

Pasak Just. Marcinkevičiaus: „Atversta knyga – tai atsivėrusi žmogaus dvasia“. Kartais ir viena knyga gali pakeisti žmogaus mintis, jo požiūrį, elgesį, leisti suprasti daug dalykų, kurie iki šiol buvo nesuprantami ar tiesiog apie tai nesusimąstėme.

Balandžio 28 d. popietę į Kiauklių biblioteką rinkosi knygos mylėtojai. Šįkart dalinomės skaitymo džiaugsmu ir įspūdžiais, diskutavome apie Rūtos Vanagaitės knygą „Ne bobų vasara“. Dauguma bibliotekos skaitytojų jau yra perskaitę šią knygą.

„Ne bobų vasara“ – knyga brandžioms moterims. Tai daugelį tabu laužanti, skaudžiai asmeniška ir drauge universalios išminties kupina knyga. Ją verta perskaityti kiekvienai keturiasdešimtmetei, o juo labiau moterims, kurių gyvenimas eina link auksinio rudens. Verta pasisemti iš Rūtos išminties, drąsos ir optimizmo. Reikia išmokti viską pajausti sava širdimi, klausyti savojo širdies balso ir juo tikėti. „Kai Dievas uždaro duris, jis atidaro langą. Kad kažkas prasidėtų – kažkas turi baigtis“. Svarbu turėti tikėjimo tikslą. O svarbiausia, pagaliau – būti laiminga.

Renginyje dalyvavo Kiauklių parapijos klebonas Antanas Jasionis, Kiauklių seniūnaitė Danutė Lemešovienė. Artėja Motinos dienos šventė. Šia gražia proga gerb. klebonas visoms bibliotekos skaitytojoms, mamoms palinkėjo amžinos vaikų meilės, Dievo palaimos.

Renginys skirtas Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

Vidmantė Meškienė, Kiauklių filialo vyr. bibliotekininkė