Edukacinė popietė „Sapnų gaudyklės“

Sapnų gaudyklė – ne vien originalus miegamojo akcentas. Legendos byloja, kad jos apsaugo nuo blogų, piktų minčių ir dvasių, negerų sapnų, padeda greičiau užmigti ir siunčia džiugius linkėjimus iš sapnų pasaulio.

Jas pasidaryti patiems visai nesunku. Tad paskutinę birželio mėnesio dieną Alionyse vyko edukacinė popietė „Sapnų gaudyklės“.

Širvintų kultūros centro Alionių filialo vedėja Birutė Pekarskienė ir Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Alionių filialo vyr. bibliotekininkė Irena Dzedzickienė dalyvavusius popietėje mokė pasidaryti sapnų gaudykles, papasakojo kaip atsirado, ką jos reiškia.

Ratas – tarsi žmogaus gyvenimas: gimimas, vaikystė, branda, senatvė, mirtis. Viskas sukasi ratu, kur prasideda, ten baigiasi ir vėl kartojasi kitų žmonių gyvenimuose.

„Voratinklis“ su rato viduryje  esančia kiauryme išfiltruoja sapnus, pritraukia gerus. O blogieji susipainioja voratinklyje ir išnyksta su aušra.

Plunksnos siejamos su oru ir kvėpavimu – gyvybės simboliais. Legenda byloja, kad per plunksnas sapnai pakyla į viršų ir nusėda voratinklyje, kuriame jie atsisijoja.

Kiekvienas atėjęs į edukaciją, įdėjęs daug gerų norų, minčių, dalelę širdies, pasidarė sapnų gaudyklę. Parsinešė namo, pakabino lovos galvūgalyje, kad saugotų sapnus.

 

Alionių filialo vyr. bibliotekininkė

Irena Dzedzickienė