Kalėdinė išvyka į Vilnių

Šerkšnu pasipuošusį rytą iškeliavome į Vilnių. Pirmoji mūsų smagios kelionės stotelė buvo prie Sostinės eglutės, tada Vilniaus gatvelėmis keliavome prie Vilniaus universiteto, užsukome į jo vidinius kiemelius ir šv. Jonų bažnyčią. Kita stotelė – Keistuolių teatras, kuriame žiūrėjome labai nuotaikingą spektaklį „Kaip laikrodžiai Kalėdas mušė“.

O viskas buvo taip… Kartą laikrodininkui Johanui paskambino Kalėdų senelis ir pasiguodė, kad sugedo visi jo laikrodžiai, o jis bijo nesuspėti paskelbti Kalėdų ir paprašė laikrodininko pagalbos. Johanas sutriko, nes visi laikrodžiai pataisyti ir išdalinti, bet išeitį vis tiek pažadėjo surasti. Apie Kalėdų senelio prašymą sužinojo laikrodininko laikrodžiai: ilgą istoriją jau nutiksėjęs senovinis laikrodis Janas, žaismingasis vaikiškasis Jonukas, išmanusis moksliukas Juani, techno melodijas pypsintis elektroninis Džonas ir, žinoma, kiekvieno rytinis siaubas žadintuvas Vania. Visi jie trokšta būti patys laikrodiškiausi, kalėdiškiausi ir verčiausi žymausio žiemos sezono barzdočiaus kompanijos. Laikrodukai labai norėjo padėti Kalėdų seneliui ir būti tuo vieninteliu. Tada senasis laikrodis Janas visiems laikrodukams papasakojo labai pamokantį, gražų ir prasmingą pasakojimą. Istorijoje, kurią pasakojo laikrodis Janas buvo prasmingi, pamokantys žodžiai „Truputėlis meilės Tau!”. Išgirdę šią istoriją laikrodukai susivienijo ir drauge su vaikais paskelbė Kalėdas.

Paskelbus Kalėdas ant „arkliaelnio“ Zigmo atjojo pats Kalėdų senelis. Tai buvo džiaugsmo! Kalėdų senelis papasakojo, kaip keliauja pas vaikus. Kartu su juo galėjo keliauti ir patys vaikai. Buvo labai smagu įsijausti į Kalėdų senelio kelionę – keliauti rogėmis per pusnis, plaukti upe, skrieti rogėmis tai į kairę pusę, tai į dešinę, tai tiesiai. Išmėginę kelionę su Kalėdų seneliu vaikai išgirdo gražių, šiltų ir prasmingų palinkėjimų. Vaikai pakylėti ir džiugiai nusiteikę atsisveikino su Kalėdų seneliu. Kiekvienas savo širdelėse išsinešė Kalėdų senelio palinkėjimus.

Išvykoje dalyvavo Širvintų pradinės mokyklos 3a klasės mokiniai (mokytoja Adelė Gelažunienė) ir kiti mūsų bibliotekos skaitytojai. Smagi kelionė paliko įspūdį, vaikų veiduose žaidė šypsena. Kalėdos tikrai ateis. Kaip gerai, kad laikrodžiai padėjo Kalėdų seneliui paskelbti jų laukimą.

Išvyka vyko bibliotekai vykdant projektą „Ieškoti, pažinti, pamėgti“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, LR kultūros ministerija ir Širvintų rajono savivaldybė..

Ugnė Trumpickaitė