„Angelų sodas” su dailininke Sigute Ach

Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko kūrybinė edukacija ,,Angelų sodas” su dailininke Sigute Ach. Kūrybinėje edukacijoje dalyvavo Širvintų pradinės mokyklos 4d klasės mokiniai su mokytoja Loreta Miliukiene ir Širvintų Socialinių paslaugų centro gyventojai su darbuotoja Prane Adukauskiene.
Dalyviai iš daugybės spalvoto, marginto ir balto popieriaus skiautelių iškarpo daug angelėlių pagal Sigutės Ach pateikiamas formeles. Susirinkusieji kirpo angelėlius pagal senovinio karpinio pavyzdį. Dalyviai sukuria daug nuoširdžių frazių – lyg gėrio užkalbėjimų – ir juos surašo ant pagamintų angelų. Sparnus, o ir pačius angelus išpuošia karpiniais.
Tarp angelėlių įterpiami mažyčiai laiškeliai su palinkėjimais ir svajonėmis ir sparnuotomis frazėmis.Šie nuostabūs kūrinėliai sukabinami į bendrą junginį – ant rato kabantį karpinių sodą ir paliekami siūbuoti erdvėje, kurioje buvo sukurti, kad skleistų Gėrį, Taiką, Skaistumą.
Susitikimo metu Sigutė Ach papasakojo apie angelus savo kūryboje, apie angelo simbolį žmonijos kultūroje. Kūrybiškai skatina pažinti „angelišką“ savosios asmenybės pusę, įkvepia atrasti, puoselėti ją. Edukacijai pasibaigus, dailininkė dalino mokiniams plunksneles, kurios turėjo skirtingus piešinėlius ir palinkėjimą: džiaugsmas, svajonė, ryžtas, paslaptis, keistumas, pasaka, atsinaujinimas, skrydis, laisvė. Kiekvienas išsirinko tai, ko jam labiausiai reikėjo. Kūrybinė edukacija vyko bibliotekai vykdant projektą ,,Regioninės edukacinės dirbtuvės”, kurį finansuoja Kultūros taryba, LR kultūros ministerija ir Širvintų rajono savivaldybė.

Dalia Taparauskienė