Kūrybinė edukacija „Susitinkame bibliotekoje“ su dailininke Sigute Ach

Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje viešėjo Sigutė Ach – dailininkė, knygų iliustratorė, rašytoja. Studijavo Vilniaus pedagoginiame universitete. Kurį laiką piešė reprodukcijas, atvirukus ir pardavinėdavo juos mugėse. 2001 m. kartu su Arvydu Vereckiu įkūrė leidyklą „Nieko rimto“. Iš pradžių Sigutė Ach šiai leidyklai kūrė reprodukcijas, atvirukus, o vėliau pradėjo iliustruoti knygas vaikams. Sigutė Ach iliustravo nemažai vaikų literatūros klasikos kūrinių: Šarlio Pero, Sergejaus Kozlovo, Eleonoros Fardžen, Violetos Palčinskaitės, Ramutės Skučaitės  ir kitų autorių knygas. Taip pat parašė keletą autorinių knygų, kurios verstos į ukrainiečių, rusų, italų kalbas.

Sigita Abramavičienė – Sigutė  Ach apie save sako šitaip „Sigutė Ach – taip pasirašau po savo paveikslais, freskomis, tekstais, iliustracijomis nuo 1998 m. Tais metais labai dažnai nejučia aikteldavau: „Ach…“

Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje apsilankiusi dailininkė Sigutė Ach vedė kūrybinę edukacinę popietę „Susitikime bibliotekoje“ mūsų lankytojams – Širvintų pradinės mokyklos 4a klasės moksleiviams, kuriuos moko mokytoja Daiva Sakalauskienė ir Širvintų Socialinių paslaugų centro gyventojams, kuriuos į susitikimą atlydėjo darbuotoja Pranė Adukauskienė.

Šios popietės tikslas: sukurti žodžių tiltą, skirtą susirinkusių sukurtoms ir akvarele išlietoms iliustracijoms. Dailininkė sakė, kad svarbiausia išlaisvinti vaizduotę, kuri leidžia pažinti ir suprasti pasaulį kitaip, o tai įmanoma liejant paveikslus akvarele. Vaikai ir Socialinių paslaugų centro gyventojai su malonumu liejo akvareles, vėliau rašė ant jų žodžių tiltus, kuriuos vėliau Sigutė Ach pakomentavo.

Kūrybinė edukacija vyko bibliotekai vykdant projektą ,,Regioninės edukacinės dirbtuvės“, kurį finansuoja Kultūros taryba, LR kultūros ministerija ir Širvintų rajono savivaldybė.

Ugnė Trumpickaitė