„Rudens pašto laiškai“ Kiauklių filiale

Gražią, spalvingą ir saulėtą spalio 11 d. popietę, Kiauklių filiale viešėjo kraštietė, tarmiškosios poezijos kūrėja, floristė Monika Kalesnikaitė-Blauzdienė. „Nebijokite būti žmonėmis, žvelgti gyvenimui į akis“, sako Monika, sulaukusi 78 metų. Knygos bičiuliams, savo pažįstamiems ir draugams kūrėja pristatė dvi eilėraščių rinktines, keliasdešimt floristikos paveikslų.

Monika kilusi iš Bajorų kaimo Ukmergės rajone. Čia prabėgo vaikystė ir jaunystė. Teko mokytis tuometinėje Kiauklių septynmetėje mokykloje. Nuo tada ir išliko daug gražių ir širdžiai mielų jaunytės prisiminimų, siejančių su Kiaukliais. Sulaukus vyresnio amžiaus, šie prisiminimai vis labiau mielesni ir brangesni, tarsi balzamas širdžiai. O susitikimai su jaunystės draugais – ar gali būti kas malonesnio.

Pirmoji, tarmiškos poezijos rinktinė „Pa saulas žiedu“ buvo išleista 2016 metais. „Gyvenimo vaizdieliai“ jau antroji autorės minčių, piešinių, koliažų ir supančio pasaulio supratimo kūrybos knygelė, išleista šiais metais.

Monika dar ir floristė, kuria nuostabiai gražius paveikslus iš gamtinės medžiagos.

Jos kūriniai, ir literatūriniai, ir floristiniai, dvelkia šiluma ir meile gimtajam kraštui, jo žmonėms. Kūriniai kupini atvirumo, gamtos, buities ir tarmės spalvų, daugybė pažinimo iliustracijų, įsimenamų čia ir dabar, deja, iškeliaujančių laikmečių takais…

Monikos Kalesnikaitės-Blauzdienės kūriniai lapkričio – gruodžio mėn. bus eksponuojami Širvintų r. sav. Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Kiauklių filiale.

                                                              Vidmantė Meškienė, Kiauklių filialo vyr. bibliotekininkė