Širvintose lankėsi aktorė Nijolė Narmontaitė

Įgyvendindama Lietuvos kultūros tarybos ir Lietuvos Respublikos  kultūros ministerijos finansuojamą projektą „Kelionė link dvasios stiprybės ir gyvenimo pilnatvės“ Igno Šeiniaus viešoji biblioteka rugsėjo 25-osios vakarą  surengė aktorės, knygų autorės Nijolės Narmontaitės  kūrybos vakarą „Ko nematė žiūrovai“.

Renginį pradėjusi daina „Gyvenimas puikus“, aktorė paskatino žiūrovus atsikratyti pykčio, pavydo, graužaties ir savo vidų užpildyti gera nuotaika. Juk tuo, ką įdedi į save, ne tik pats gali mėgautis, bet ir dalintis su kitais. Linkėjimai džiaugsmo, apsikabinimai, rodos, nieko nekainuoja, o dažnam ir šypseną išspaudžia, ir širdį šilumos pripildo.

Pasitelkusi savo gebėjimus groti keliais instrumentais, dainavimą, vaidybą  bei nepakartojamo skambesio žemaitišką šnektą, Nijolė Narmontaitė pristatė keturias savo knygas: „Aktoriai, režisieriai ir kasininkės: ko nematė žiūrovai“, „Aktoriai, režisieriai ir studentai: ko nematė žiūrovai“, „Aktoriai, režisieriai ir gerbėjai: ko nematė žiūrovai“ bei „Aktoriai, aprengėjos ir scenos darbininkai“ .

Apie savo žemaitišką kilmę aktorė yra sakiusi: „Žemaitija man – brangiausias širdžiai kraštas. Gimiau Telšiuose, ten augau, mokiausi, šėliojau, svajojau, mylėjau ir, žinoma, šnekėjau žemaitiškai, pačia gražiausia pasaulyje kalba. Žemaitija – mano gyvenimo užtaisas, kurį iki šiol nešiojuosi dūšioje. Tad ir man nutikusias istorijas nutariau papasakoti žemaitiškai, šnekta, kokia kadaise kalbėjau pati ir girdėdavau kalbant kitus“.

Ta savo kunkuliuojančia žemaitiška energija, charizma, artistiškumu, betarpišku bendravimu viešnia taip sužavėjo publiką, kad vakaras praėjo tarsi akimirka. Nenuostabu, kad, renginiui pasibaigus, salėje išsidriekė didžiulė eilė norinčiųjų įsigyti knygų, gauti autografus ar kartu nusifotografuoti.

Širvintiškiams  N.Narmontaitė atskleidė paslaptį, jog  artimiausiu metu leidyklą pasieks  penktoji  jos knyga  „Žvaigždžių alėja: ko nematė TV žiūrovai“. Naujoje knygoje skaitytojai ras  daug žinomų televizijos veikėjų pavardžių. Jie čia pavaizduoti ne kaip „žvaigždės“, o kaip paprasti žmonės, turintys silpnybių, pakliūnantys į  keisčiausias situacijas.

Pasak aktorės, „kiekvienas iš mūsų savo viduje turime žvaigždutę. Nesvarbu, kokiu ryškumu ji šviečia, bet ji yra MŪSŲ, o juk sugebėjimas išlikti  savimi yra pati vertingiausia kiekvieno žmogaus savybė“.

Daina pradėjusi,  daina ir užbaigė Nijolė Narmontaitė savo kūrybos vakarą. Tik paskutinę dainą „Tu vėjo paklausk“ ji dainavo nebe viena – priedainį su ja kartu vieningai traukė visi vakaro dalyviai.

Štai taip – su gera nuotaika, dainomis – širvintiškiai paminėjo Žemaitijos metus.

Almutė Kanapienienė