Knygos personažo siuvimas

Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje vyko kūrybinis užsiėmimas ,,Knygos personažo siuvimas“. Siūti mokė Širvintų vaikų dienos centro savanorė Liudmila Žukovskaja.

Remiantis rašytojo Mariaus Marcinkevičiaus knygoje ,,Draugystė ant straublio galo“ pasakojama istorija apie Dramblio ir Pelytės draugystę, nutarėme pagrindinius herojus „iškelti“ iš knygos ir apgyvendinti bibliotekoje. Kaip žinia, juodu yra geriausi draugai. Kadangi Dramblys šiuo metu bibliotekoje vienas, kad draugystė nenutrūktų, kūrybinio užsiėmimo metu siuvome jo geriausią draugę Pelytę.

Užsiėmime dalyvavę vaikai ant medžiagos braižė knygos herojės Pelytės trafaretą ir jį iškirpo. Širvintų vaikų dienos centro vaikai jau buvo išbandę šią kiek neįprastą veiklą, o kietiems – buvo labai smalsu pamėginti. Vaikai čiupinėjo medžiagas, apžiūrinėjo trafaretus, aptarinėjo patį procesą.

Kai pagalvoji, atrodo, kad viskas labai paprasta – viens du ir pasiuvai, bet reikia pripažinti, kad šiam darbui atlikti reikia susikaupimo, atidumo, kruopštumo. O kur dar medžiagos skiautės, žirklės, siūlas, adata ir kitos reikmės? Ne ką mažiau svarbu yra ir laikas. Ne viską suspėjome padaryti. Personažą beliko susiūti, pastorinti ir aprengti.

Dramblys jau nebebus vienas, greitai kartu su juo bus ir jo geriausia draugė Pelytė. Mes juk nenorime, kad draugystė taip lengvai imtų ir nutrūktų.

Kaip pasakojo pati  Širvintų vaikų dienos centro savanorė Liudmila Žukovskaja, siūti galima įvairiausius personažus. Reikia turėti tik trafaretus, kuriuos vaikai drąsiai gali nusipiešti ir patys, bei priemonių, kuriomis savo personažą pasigamintų. Liudmila pati siuva siuvimo mašina, bet paminėjo, kad visai paprastus dalykus galima siūti ir rankomis.

Norime pasidžiaugti, kad šis procesas atnešė vaikams įdomių ir naudingų potyrių. Buvo puiki proga pamėginti kažką naujo, neįprasto. Širvintų vaikų dienos centro savanorė Liudmila vieną jau pasiūtą Pelytę padovanojo Vaikų literatūros skyriui.

Ugnė Trumpickaitė