Svečiuose kunigas Robertas Grigas

Lietuvos respublikos seimas nutarė 2019-uosius paskelbti Lietuvos Nepriklausomybės kovų atminimo metais. Taip nuspręsta atsižvelgiant į tai, kad 1918 m. pabaigoje ir 1919–1920 metais Lietuvoje vyko Nepriklausomybės kovos.

Vasario 9 d. Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko renginys, kuris skirtas šiems metams paminėti. Svečiavosi kunigas Robertas Grigas.

Robertas Grigas žinomas kaip pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam režimui dalyvis, lietuvybės pogrindžio spaudoje skleidėjas. 1987 m. su bendraminčiais dalyvavo pirmajame viešame Molotovo-Ribentropo paktą pasmerkusiame mitinge, už tai patyrė sovietų slaptųjų tarnybų terorą. 1991 m. per sausio įvykius budėjo Lietuvos Aukščiausioje Taryboje, stiprino parlamento gynėjų dvasią

Nuo 1975 m. rašo eilėraščius, parengė kelis rinkinius: „Iš dūžtančios Galeros“, „Kelias Lietuvon“, „Katakombų gėlės“ , „Marijos ašara“, „Benamės svajos“. Išgyvenimus sovietų kariuomenėje aprašė knygoje „Rekrūto atsiminimai“. Naujausia eilėraščių knyga – 2018 m. išleista „Dangus ir dykuma“.

Kunigas Robertas Grigas dalijosi savo patirtimi apie to meto įvykius, skaitė savo eiles iš naujausios knygos ,,Dangus ir dykuma‘‘, kur atsispindėjo tremties ir rezistencijos temos. Svečias pasakojo ne tik apie save, vaikystę, tarnystės pradžią, bet ir apie Tėvynės meilę, laisvę ir nepriklausomybę.