Akcija „Knygų kalėdos”

zoomed_knygu-kaledos2018-Jau aštuntą kartą akcija „Knygų Kalėdos“ po visą Lietuvą skleidžia žinią – dalinkimės skaitymo šviesa ir dovanokime knygų Lietuvos bibliotekoms. „Knygų Kalėdos“ kviečia dovanoti laukiamiausių knygų šalies bibliotekoms ir prisidėti prie skaitytojų svajonių išsipildymo. Kasmet vis pilnėjančios apskričių, viešųjų centrinių bibliotekų ir kaimo filialų, mokyklų bibliotekų lentynos ir gausėjančios skaitytojų gretos įrodė, kad lietuviai – skaitanti tauta. Tačiau šimtams žmonių visoje Lietuvoje tenka laukti eilėje, kad galėtų perskaityti norimą knygą.

Ilga, kartais net dešimčių skaitytojų, laukiančių vieno bibliotekos turimo populiarios knygos egzemplioriaus, eilė reiškia, kad norimą knygą gali tekti perskaityti tik po kelių mėnesių ar metų.Todėl šiemet akcijos draugai kviečiami dovanoti laukiamiausių knygų savo bibliotekai!Kiekviena akcijoje dalyvaujanti biblioteka skelbia sąrašą pačių reikalingiausių knygų, kurių ypač laukia skaitytojai. Padovanoję net ir vieną knygą iš Jūsų bibliotekos pateikto sąrašo, galite ne tik sutrumpinti eilę, bet ir padėti stiprinti skaitymo įgūdžius, gausinti skaitytojų gretas. Lietuvos šimtmečio proga stiprinkime skaitymo kultūrą – tai, kas mus lydėjo kelyje į laisvę.

Apsilankę svetainėje knygukaledos.lt rasite, kokių knygų labiausiai laukia bibliotekos. Apsidairykite – galbūt Jūsų namų ir akcijos partnerių – knygynų – lentynose esančios knygos yra laukiamos ir reikalingos kitame Lietuvos krašte? Turimą arba naujai nupirktą knygą galima nunešti iki savo bibliotekos arba palikti knygyne užrašius, kam ji dovanojama. Akcijos partneriai pasirūpins jos pristatymu skaitytojams!

Daugiau informacijos rasite svetainėje knygukaledos.lt ir socialinėje paskyroje „Facebook“ @knygukaledos. Pasidalinkite gerąja patirtimi ir su kitais – papasakokite apie dovanojamą knygą socialiniuose tinkluose naudodami grotažymę #KnygųKalėdos.

Dovanokime laukiamiausių knygų šalies bibliotekoms. Kurkime akciją „Knygų Kalėdos“ kartu!

Akcija vyks iki sausio 6 dienos.