Kūrybinė edukacija ,,Susitikime bibliotekoje” su Sigute Ach

    Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos darbuotojai pakvietė mus, Širvintų pradinės mokyklos 4d klasės mokinius ir mokytoją,  spalio 23 dieną dalyvauti kūrybinėje edukacijoje ,,Susitikime bibliotekoje”  su dailininke,  knygų iliustratore ir autore Sigute Ach. Užsiėmimą dalininkė pradėjo nuo pokalbio apie vaizduotę, akcentuodama dailės ir skaitymo svarbą ugdant kūrybiškumą, vaizduotę. Sigutė Ach pateikė vaikams pavyzdžių, kokia veikla žlugdo vaizduotę. Po pokalbio, mokiniai perėjo prie praktinės veiklos – liejo mažas akvarelines miniatiūras. Ši veikla vaikus sužavėjo – juk kiekvienas paveikslėlis išskirtinis ir nepakartojamas. Mokinių sukurti „Žodžių tiltai“ (mažiausiai trys žodžiai, apibūdinantys sukurtą paveikslėlį) atskleidė neišsemiamą vaikų vaizduotę.

     Po susitikimo mokiniai dalinosi savo įspūdžiais. Štai kelios mokinių mintys: „Buvo labai įdomu klausyti, kaip Sigutė Ach pasakoja. Buvo smagu žiūrėti, kaip liejasi akvarelė. Norėčiau dar kartą susitikti su dailininke.“ (Simona), „Man labiausiai patiko lieti akvarelę, nes spalvos pačios padidėdavo, susiliedavo ir būdavo labai gražu. Buvo lengva sugalvoti savo darbeliams pavadinimus.“ (Modestas), „Buvo labai labai labai labai labai šaunu.“ (Tomas), „Labai patiko lieti akvarelę. Patyriau daug įspūdžių, daug naujo sužinojau. Labai patiko, kad mus pagyrė, jog įdėmiai klausėmės pasakojimo.“ (Eneida). „Man labai patiko Sigutė Ach.“ (Auksė). „Ypač gražūs dailininkės Sigutės Ach piešiniai. Aš būtinai nueisiu į biblioteką ir peržiūrėsiu jos iliustruotas knygas.“ (Marija). „Man labai patiko lieti akvarelę. Buvo juokinga ir smagu.“ (Kamilė).

Susitikimas buvo organizuotas vykdant Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos projektą „Edukacinės-kūrybinės dirbtuvės „Nuo rašto iki knygos“ vaikams Širvintų rajono bibliotekose“.

Mes esame dėkingi miesto bibliotekos darbuotojams, kad suteikė galimybę patirti daug džiugų akimirkų su dailininke Sigute Ach.

Vitalija Šapurienė