Nedelsk dėl savęs ir dėl tų, kurie Tave myli

Spalio 12 d., penktadienį, Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko rožinės šviesos įžiebimas, skirtas krūties vėžio profilaktikos projektui ,,NEDELSK“ paminėti. Rožinės šviesos įžiebimą rajone organizavo gerosios valios ambasadorės.

Išvydę rožinę šviesą lange, pamatę rožinį kaspinėlį, prisimename organizuojamą akciją „NEDELSK“, kurios tikslas – skatinti moteris rūpintis savo sveikata. Projekto „NEDELSK“ Širvintose iniciatorės Laimos Dorofejevaitės atstovaujamas Širvintų moterų klubas „Jums“ labai aktyviai įsijungęs į projekto veiklą  ir šiais metais Širvintų Igno Šeiniaus viešajai bibliotekai padovanojo naujų knygų, kuriomis buvo papildyta „Rožinė lentyna“. Skaitytojų vardu – nuoširdus AČIŪ.

Rožinio kaspino simbolis visame pasaulyje reiškia solidarumą kovoje su krūties vėžiu. Tai dažniausia onkologinė moterų liga ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje kitų Europos šalių. Nors ši tema – skaudi ir opi, apie ją verta kalbėti garsiai, domėtis plačiai, o gautą informaciją ne tik apmąstyti, bet ir veikti pagal jos nurodymus – tikrintis kasmet ir šitaip užbėgti ligai už akių. Vėžys, kaip ir bet kuri kita liga, nesirenka, kas tu toks, kiek tau metų ar kuo užsiimi, jis veikia tyliai, lėtai, nesukeldamas skausmo, bet kai smogia, tiesiai į paširdžius.

Yra senas posakis: kas išgelbsti žmogų, tas gelbsti pasaulį. Vardan kiekvienos moters sveikatos ir gyvybės projekto „NEDELSK“ savanoriai ragina moteris – mamas, žmonas, seseris, močiutes, nebūti abejingomis sau ir savo sveikatai, rasti laiko užkirsti kelią ligai.

Mes esame stiprios, jautrios, gražios ir mylimos. Mes, mamos, dukros, seserys, močiutės, mes tos rožinės gervelės, kurios nešą viltį ir taiką ir esame taip stipriai reikalingos, tiems, kurie šalia mūsų. Būkime švelnios ir dėmesingos sau, su tikėjimu, viltimi ir meile. Rūpinkimės savimi ir savo sveikata. Nedelskime dėl savęs ir dėl tų, kurie mus myli.

Visą spalio mėnesį Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos fojė veiks spaudinių paroda „Nedelsk dėl savęs ir dėl tų, kurie Tave myli“, skirta Rožinio kaspino mėnesiui. Kviečiame apsilankyti ir apžiūrėti.

image1

Ugnė Trumpickaitė