Kviečiame į tiesioginę transliaciją

    Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka sukūrė elektroninį kūrinių teisių ženklinimo įrankį cc.lnb.lt, skirtą kūrinių, gretutinių teisių objektų ir nesaugomų objektų teisėms identifikuoti ir ženklinti pagal tarptautines „Creative Commons“ licencijas ir „Rights Statments“ pareikštis, naudojamas kultūros paveldo objektų skaitmeninėje platformoje „Europeana“.

    Šis įrankis yra aktualus kūrėjams ir atminties institucijoms, kurie kūrinius, jų nuotraukas, vaizdo ar garso įrašus skelbia internete, kur svarbu nurodyti, kokiomis sąlygomis kiti interneto vartotojai (ne)gali paskelbtą turinį naudoti. Taip skatinama pagarba autorių teisėms ir sąžiningo dalijimosi kultūra. Įrankis lengvina kūrinio dalijimosi ir naudojimo procesus: paženklintas kūrinys internete randamas greičiau, vartotojai žino, ką su juo gali daryti, didinamas kūrinio ir kūrėjo, atminties institucijos žinomumas, užtikrina didesnę ir sąžiningą kūrinių sklaidą, padeda išsaugoti, pristatyti ir perduoti kultūros paveldą.

     Spalio 3 d., 11 val., kalbėsimės apie Nacionalinės bibliotekos vykdomo projekto „E-paslauga: skaitmeninio turinio naudojimo teisių ženklinimo žinynas ir įrankiai“ (toliau – Projektas) metu sukurtą elektroninę paslaugą, nagrinėsime tipinius klausimus, susijusius su autorių teisėmis, su kuriais susiduria atminties institucijų specialistai, norėdami skaitmenintus objektus skelbti internete.

     Transliaciją galėsite stebėti  internetu (per mobiliuosius įrenginius arba kompiuterius) tiesiogiai nurodytu laiku paspaudus šią nuorodą: https://youtu.be/o6owr6r3f9w