,,Kodėlčiukai“ ,,Anciūnų kluone“

     Rugsėjo 20 d.  Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos Anciūnų filiale ir ,,Anciūnų kluone‘‘ lankėsi  Širvintų lopšelio – darželio ,, Boružėlės“ ,,Kodėlčiukų“  grupės vaikai su auklėtojomis Danute Bareikiene, Stase Pivoriene ir meninio ugdymo mokytoja Aušra Juteliene. Kluone visi  kartu turėjo galimybę pamatyti, susipažinti, prisiliesti prie daugybės etnografinių buities daiktų,  Anciūnų krašto žmonių senovėje naudotų darbo įrankių, pasiklausyti jų istorijos.

    Kluone vaikai susipažino su viena gražiausių ir žinomiausių Šarlio Pero  ,,Raudonkepuraitė“ pasaka, jos personažais: Senele (Alvyda Krapienė) ir  Raudonkepuraite  (Rita Makauskienė). Visi kartu linksminosi – šoko, dainavo, Raudonkepuraitės riestainėlius  ir Senelės obuolius  skanavo.

     Susipažinti ir domėtis su knygų pasauliu visi buvo pakviesti į biblioteką, kurioje  vaikai susidomėję rinkosi, vartė vaikiškas knygeles. Visi patyrė daug teigiamų emocijų. Vaikai puikiai praleido laiką ir darželin iškeliavo plačiomis šypsenomis su bibliotekininkės padovanotomis knygelėmis.

                               Anciūnų filialo vyr. bibliotekininkė Rita Makauskienė