Kviečia naujos knygos Družų bibliotekoje

RUGSĖJIS
Po langais iš ryto
Obuolių prikrito.
Gelsta klevo lapas-
Rudenėli labas!

Paskutinės gėlės
Liūdi vasarėlės.
Su rugsėju šnekas
Baltas smėlio takas.

O mažiesiems gera –
Sąsiuviniai šnara,
Šviečia pirmas lapas –
Mokyklėle, Labas!

Naujiems mokslo metams gausu naujienų Družų bibliotekoje. Linksmai mokytis skaityti, susipažinti su tekstu, įtvirtinti skaitymo įgūdžius kviečia visa serija „Katinėlio juodžio” knygelių.

„Peliukas ir liuka” – ši knygelė apie draugystę skirta 3-6 metų skaitytojams. Ji gali būti skaitoma kartu su tėveliais ir pačių vaikų savarankiškai – jos tekstas pateiktas skie-me-nuo-tas, kad mažiesiems būtų lengviau patiems perskaityti, galbūt, pačią pirmąją savo istoriją.

„Princesė ant žirnio” – šioje knygoje pateikiami kiek supaprastinti pasakų tekstai, kad jas galėtų skaityti anglų kalbos besimokantys vaikai. Tas pats tekstas yra dviem kalbomis, tad vaikai galės mokytis jį palygindami.

Daug naujų knygų paaugliams, viena iš jų „Drugeliai virš bedugnės” – aštraus siužeto psichologinis romanas apie gerumą ir draugystę, meilę, netektį ir išdavystę, beprotybę ir baimes, kurios paauglystėje būna itin ryškios ir daro didelę įtaką jauno žmogaus savimonei.

Naujiena šimtmečio knygelė „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai „- reikšmingiausių lietuvių autorių knygų vaikams ir paaugliams katalogas.

Suaugusiems daug įvairaus žanro naujų knygų. Tai ir trečioji kunigo Algirdo Toliato knyga „Šeštasis jausmas yra pirmas”.

Mėgstančius pavartyti spaudą, susipažinti su liaudies kultūra ir menu, kviečia naujai išleisti žurnalų numeriai.

Biblioteka laukia skaitytojų. Užsukite!

Družų filialo vyr. bibliotekininkė Vaida Valkauskienė