Vaikų vasaros skaitymo programa „Gaudyk akimirką, skatinančią skaityti“

2018 m. birželio 1 d. – rugpjūčio 31 d. Širvintų I.Šeiniaus viešojoje bibliotekoje buvo vykdoma vaikų vasaros skaitymo programa „Gaudyk akimirką, skatinančią skaityti“. Kvietėme vaikus skaityti, kurti, žaisti arba tiesiog įdomiai ir smagiai leisti laisvalaikį.

Kiekvienas dalyvis gavo skaitymo programos lankstinuką. Jame buvo numatytos šešios veiklos:  bibliotekoje pasirinkta ir perskaityta knyga; perskaityta knyga iš sąrašo „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“ ; kryžiažodžių sprendimas, piešinių spalvinimas; informacijos ieškojimas enciklopedijose; Kakės Makės personažo spalvinimas; kūryba, geri darbai, pagalba bibliotekoje. Už kiekvieną atliktą veiklą į lankstinuką buvo klijuojami lipdukai. Be knygų skaitymo, populiariausi užsiėmimai buvo piešinių spalvinimas ir informacijos ieškojimas enciklopedijose. Beje, šis užsiėmimas vaikų literatūros skyriuje labai mėgstamas daugelį metų. Viena skaitytojų karta jį perima iš kitos.

Daugiausia lipdukų surinko mūsų aktyviausi skaitytojai : Karina Fedotova, Gabrielė Krūminaitė, Nojus Ambrizas, Dominykas Baikauskas, Gita Ambrizaitė. Jiems bus įteiktos bibliotekos atminimo dovanėlės.

Džiugu, kad vaikai vasarą, kai saulė žemele ritinėjosi, nepamiršo bibliotekos, leido laiką jaukioje ir draugiškoje aplinkoje. Mūsų dėmesys ir rūpestis visada bus skirtas kiekvienam lankančiam biblioteką.

IMAGE05 IMAGE03 IMAGE02IMAGE01

Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė