Rytmetys „Kiek knygų, tiek pasaulių“

Širvintų  Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos vaikų erdvėje balandžio 24 dieną apsilankė Širvintų „Boružėlės“ l/d „Žiogelių“ grupės vaikai su auklėtoja Danguole Šeipūniene ir auklėtojos padėjėja Aušra Stundiene. Sužinoję, kaip galima tapti bibliotekos skaitytojais ir kodėl tai būtina padaryti, vaikai pasinėrė į žaidimų, garsinių, žaislinių ir kitų įvairiausių knygučių pasaulį. Įdomu buvo pabandyti pačiam skanuoti knygą, paklausyti knygelės sekamos pasakos, pažaisti stalo žaidimus arba tiesiog tyliai pavartyti dar nematytą knygelę ir susipažinti su nepažįstamais herojais.

Skaitykloje vyko kūrybinės atvirukų kūrimo dirbtuvėlės. Pasitelkę siūlą ir įvairių spalvų tušą, kūrėme su vaikais atvirukus. Artėjant tėčio dienai,  pirmiausia dovanomis  pasirūpino mergaitės. Jos sakė parnesiančios dovanų tėveliams, mamoms ir net sesėms.  Berniukai tai pat negrįš namo tuščiomis. Bendromis jėgomis kūrėme spalvingus darbelius.

Atsisveikinant visiems buvo padovanoti bibliotekos rašikliai. Susipažinus vieno karto neužteks, todėl laukiame mažųjų bibliotekoje vasarą. Linkime visiems džiugiai ir pakiliai pradėti vasaros skyrių.

Vyresn. bibliotekininkė  Lolita Pliukštienė