Šventėme Nacionalinę bibliotekų savaitę

 Švęsdami Pasaulinę knygos dieną ir ją pasitikę šūkiu ,,Laisvė skaityti’, ‘ saulėtame kavinės ,,Terasa” vidiniame kiemelyje su Širvintų ,,Boružėlės” darželio ,,Spindulėlių” grupės vaikais skaitėme Evelinos Daciūtės knygą ,,Drambliai ėjo į svečius” . Pasitelkę neišmatuojamą vaikų fantaziją ir keliaudami knygos puslapiais, vaidinome dramblių šeimynėlę. Po tokio smagaus skaitymo, vaikai pasiklausė eilėraščių iš Daivos Čepauskaitės knygos ,,Baisiai gražūs eilėraščiai”(skaitė Ugnė Trumpickaitė).

Kaip ir kiekvienais metais paskelbėme Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus Metų skaitytojus. Labai jais didžiuojamės.

: Bibliotekoje eksponuojama Širvintų lopšelio – darželio ,,Boružėlė” ,,Kregždučių” grupės vaikų kūrybinių darbų paroda ,,Ką gano akelės” (vyr. auklėtoja Virginija Stundytė). Džiaugiamės dėl malonaus ir nenutrūkstamo bendradarbiavimo su šio darželio kolektyvu. Smagu, kai kartu įgyvendinamos įdomios ir netikėtos idėjos.

 Taip pat  vyko kryžiažodžių popietė, skirta Nacionalinei bibliotekų savaitei. Pasitikrinom savo žinias apie biblioteką, sprendėm kryžiažodžius apie rašytojos Astridos Lindgren knygas, herojus. Bet daugiausia emocijų buvo išlieta narpliojant kryžiažodžius apie mylimiausius augintinius – šunis.

Tris savaites Vaikų literatūros skyriuje vyko literatūrinių žinių varžytuvės. Jose sudalyvavo 40 mūsų skaitytojų, kurie dažniausiai pas mus leidžia laisvalaikį. Dauguma užduočių buvo sugalvotos remiantis reikšmingiausių lietuvių vaikų rašytojų kūrinių sąrašu „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“. Dalyvavusieji turėjo išmąstyti frazeologizmų reikšmes, atspėti metagramas, parašyti knygų autorius, praleistus knygų pavadinimus, atsakyti į klausimus apie knygų personažus.  Jaunesniųjų grupėje daugiausia taškų surinko Emilis Januškevičius ir Viltė Stuklinskaitė. Vyresniųjų – Rapolas Indriulionis, Saulė Pečiulytė ir Abigailė Šarkaitė. Didžiuojamės tais vaikais, kurie labai kruopščiai ir užsispyrusiai stengėsi, kad būtų išspręstos visos užduotys.

Vaikų literatūros skyriuje nuolat šurmuliuojantiems vaikams stengiamės pateikti įvairių akcijų ir atrakcijų.

Vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė