Susitikimas su kraštiečiu Stasiu Miliuku

    Musninkų  bibliotekoje vyko susitikimas su kraštiečiu Stasiu Miliuku, kuris pristatė knygą ,,Nuo senovės ir viduramžių iki žalio velnio‘‘ Ši knyga skirta Lietuvos šimtmečiui.

     Susitikimo metu autorius papasakojo kaip gimė idėja išleisti knygą, jos atsiradimo istoriją: ,, Kruopščiai išanalizavęs daugelį istorinių publikacijų ir leidinių, pateikiu autentiškus Lietuvos istorikų darbus, analizuojančius mūsų šalies vystymosi sanklodą, lemtingiausius Lietuvos istorijos įvykius, gentinės, tautinės kaitos laikotarpius, pradedant nuo įdomių ir įtikinamų lietuvių kilmės versijų ir Lietuvos vardo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose bei Lietuvos vardo kilmę.‘‘ Ištraukas iš knygos skaitė A. Janušauskienė, E. Dikčienė,  J. Rolienė.

     Susitikimo dalyviams buvo įdomu sužinoti ir apie pirmąją autoriaus knygą ,,Giminės ir ne tik‘‘, kuri išleista 2015 metais. Šioje knygoje, pasak  svečio, surastos ištisos giminių kartos, kurios siekia seniausius laikus. Sudarytas genealoginis medis nuo 1886 iki 2015 metų. Autoriaus palinkėjimas buvo, kad nors trečdalis susitikime dalyvaujančių žmonių pasidomėtų, paieškotų ir susidarytų savo giminės genealoginį medį.

      Malonu, kad susitikime dalyvavo Musninkų seniūnė B. Jankauskienė, Musninkų miestelio bendruomenės ,,Spindulys” pirmininkas A. Rolis  bei kraštiečio buvęs bendraklasis L. Vaicekauskas.

Musninkų filialo vyr. bibliotekininkė Janė Rolienė