Viktorina „Mums patinka pasakos“

Tikėk ir pasaka ateis
Tuščiais kiemais
namų stogais.
Pro langus
kaminą
duris
Staiga priskris…

Stebuklų pilnas kambarys. (Saulius Mykolaitis)

Pasakos – neatsiejama vaikų gyvenimo dalis. Vieni vaikai jų žino daugiau, kiti – mažiau.

Vasario 13 dieną mokytoja Nijolė Miliauskaitė su savo auklėtiniais pakvietė 3c ir 3d klasių
mokinius savo žinias pasitikrinti viktorinoje „Mums patinka pasakos“. Tai buvo neįprasta viktorina – trečiokai susipažino su nauja ,,Kahoot“ programa ir į pateiktus klausimus atsakinėjo naudodamiesi išmaniaisiais telefonais ir planšetėmis. Jiems padėjo 4a klasės mokiniai, kurie jau gerai susipažinę su šia programa. Trečiokai turėjo atsakyti į 25 klausimus apie pasakų veikėjus. Čia svarbu buvo ne tik tiksliai, bet ir greitai atsakyti į klausimus.

Geriausiai sekėsi 3c klasės mokinėms Anabelei Masiukaitei, Kristalei Cvekelytei ir Evelinai
Butylkinaitei. Jos teisingai atsakė net į 23 klausimus iš 25! Antrąją vietą užėmė 3d klasės mokinės Kamilė Ožiūnaitė, Marija Vanagaitė ir Auksė Romaškaitė. Garbingą trečiąją vietą iškovojo Ieva Mikulevičiūtė, Austėja Repečkaitė ir Emilija Striško. Ir kitos komandos nedaug atsiliko nuo lyderių, tačiau jos šiek tiek ilgiau užtruko atsakinėdamos į klausimus.

O nugalėtojus apdovanojo Širvintų rajono savivaldybės I. Šeiniaus viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vyresnioji bibliotekininkė L. Pliukštienė. Džiugu, kad vyksta glaudus bendradarbiavimas su šia biblioteka, o jos darbuotojai visomis išgalėmis skatina vaikus pamilti knygą.

Po viktorinos visi pasidžiaugėme, kad įmanoma suderinti telefonus, kompiuterius, knygų
skaitymą ir kad trečiokų gyvenime vis dar yra vietos pasakai.

1  3 4

Mokytojos Nijolė Miliauskaitė ir Gita Bakasėnienė