Bagaslaviškyje paminėtas Lietuvos 100-asis gimtadienis

    Vasario 15 dieną šventiškai papuoštoje Bagaslaviškio kaimo bibliotekoje ir mokykloje vyko bendras renginys „Sveikinam Lietuvą“, skirtas Nepriklausomos Lietuvos šimtmečiui. Atkurtos Lietuvos gimtadienio šventė prasidėjo Gelvonų gimnazijos Bagaslaviškio Igno Šeiniaus pradinio ugdymo skyriaus mokytojos Laimos Žitlinskienės iškilmingu šventiniu sveikinimu ir pradinių klasių mokinių koncertu. Kas galėtų būti gražiau už bendroje veikloje dalyvaujančius tėvus ir vaikus, mokinius ir mokytojus.

    Po koncerto renginio dalyviai buvo maloniai nustebinti, kai nešinas dviem specialiom dėžėm su sportiniais balandžiais į mokyklą atskubėjo biologijos mokytojas Gediminas Žilinskas. Mažieji šventės dalyviai ne tik susidomėję klausėsi mokytojo pasakojimo apie paukščius, bet ir galėjo paliesti juos, užduoti klausimus mokytojui.

    „Kodėl būtent naminiai balandžiai šią dieną“, – klausė renginio dalyviai. Mokytojo atsakymas buvo labai paprastas: „Balandžiai yra taikos, meilės, laisvės, ištikimybės simbolis“.

    Džiugiai nusiteikę visi dalyviai sugužėjo į lauką ir buvo liudininkais kai į dangų pakilo šimtas balandžių, sveikindami Lietuvą su gimtadieniu.

    Renginys buvo jaukus, šventiškas ir labai prasmingas.

    Su gimtadieniu, brangi, Lietuva!

Bagaslaviškio filialo vyr.bibliotekininkė R .Žilinskienė