Baigėsi suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokymosi galia ir žavesys“

    2017 metų lapkričio 20–26 dienomis Širvintų rajono švietimo centras kartu su  Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija pakvietė rajono švietimo ir kitas įstaigas kurti mokymosi šventę – suaugusiųjų mokymosi savaitę „Mokymosi galia ir žavesys“. Mokymosi savaitė skirta Europos suaugusiųjų mokymosi metams, Europos profesinių gebėjimų savaitei.

    Širvintų rajone prie suaugusiųjų mokymosi savaitės savo renginiais prisidėjo Širvintų „Atžalyno“ gimnazijos, Širvintų rajono Čiobiškio pagrindinės mokyklos, Gelvonų gimnazijos, Širvintų meno mokyklos, Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos, Parapijos globos namų, Širvintų Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos, Švietimo centro Trečiojo amžiaus universiteto bendruomenės, Sporto mokykla.

    Mokymosi savaitės renginiai pasižymėjo įvairove: buvo vedami seminarai, mokymai, paskaitos, įvairūs užsiėmimai, sportinės mankštos, mankštos vandenyje, parodos, atvirų durų dienos, vakaronės. Renginiuose dalyvavo įvairaus amžiaus dalyviai: mokiniai, jų tėvai, įvairių profesijų suaugusieji, senjorai.

    Lapkričio 27 d. savaitės dalyviai (organizacijų atstovai) buvo pakviesti į Švietimo centre vykusį suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokymosi galia ir žavesys“ uždarymo renginį.

    Renginio metu dalyviai grupėse kūrė mokymo ir mokymosi galimybių aspektus, ieškojo mokymosi reikšmės ir prasmės, susipažino su Haiku metodika kurti trieilius, vyko dailės ir technologijų mokytojų kūrybinių darbų parodos atidarymas.

    Suaugusiųjų mokymosi savaitės organizacijos dalyvės apdovanotos Švietimo centro  pažymomis ir atminimo dovanomis. Dailės ir technologijų mokytojai, už dalyvavimą parodoje „Mokymosi galia ir žavesys“, apdovanoti Švietimo centro padėkomis ir atminimo dovanomis. Susirinkusieji grožėjosi Meno mokyklos mokinių dainomis.

    Suaugusiųjų mokymosi savaitė – laikas, kai  suartėja giminingos sielos, kai suartėja žmonės, kurie moko, mokosi ir ragina mokytis kitus, kviesdami pajusti mokymosi galią ir žavesį.