Kiauklių bibliotekai – 70

    Lapkričio 24 d. Kiaukliuose vyko graži bibliotekos 70-mečio šventė.

    Biblioteka – tai knygų namai, tai vieta, kur susitinka knygos ir žmonės, tai savitas knygų pasaulis, kuriame sutalpinta begalė istorijų, faktų, dokumentų, pasakų. Visos šios knygos – tai mūsų gyvenimo dalis. Kiekviena perskaityta knyga – tai naujas atradimas. Taigi, biblioteka – tai begalė naujų atradimų. Tai pasaulis, kuriame kelią rodo knygos.

    Kiauklių biblioteka metus skaičiuoja nuo 1947 metų. Kiauklių filiale bibliotekininkėmis dirbo: Janickienė Ona, Polkaitė Ona, Grinytė Teresė (1947 m. – 1959 m.), Vaznikauskaitė – Butkienė Janina, Kanapienytė Stasė (1960 m. – 1967 m.), Uselienė Stasė, Morkūnaitė Genė (1968 m.– 1972 m.), Lisauskienė Monika (1973 m. – 1974 m.), Jočytė – Micienė Onutė (1975 m. – 2003 m.) Viena ilgiausiai Kiauklių bibliotekoje dirbusių bibliotekininkių Onutė Jočytė – Micienė. Na, nuo 2003 m. iki dabar  dirba Vidmantė Meškienė. Kiauklių biblioteka per 70 gyvavimo metų buvo įsikūrusi įvairiose patalpose. 2016 metais Kiauklių biblioteka įsikūrė naujai renovuotose patalpose, kuriose yra ir šiandien.

    Biblioteka per savo gyvavimo laikotarpį keitėsi. Padidėjo paslaugų kiekis. 2005 metais įsikūrė Viešosios interneto prieigos taškas. Bibliotekoje atsirado 5 kompiuteriai su interneto prieiga. 2010 metais „Bibliotekos pažangos“ projekto dėka atnaujinti kompiuteriai. Įdiegus  naujas paslaugas, atsirado mokymų poreikis. Bibliotekoje vyko kompiuterinio raštingumo mokymai. Ir ne tik tai džiugino bibliotekos lankytojus, bet ir įvairūs renginiai, susitikimai su įdomiais žmonėmis, popietės, knygų pristatymai. Ir šiandien bibliotekoje gausu lankytojų, kurie ateina į rengiamus renginius.

    Minint šią gražią sukaktį į renginį atėjo Kiauklių kaimo parapijos klebonas Antanas Jasionis, seniūnaitė, bendruomenės nariai ir kiti bibliotekos bičiuliai.

    Renginiui gražias eiles ir dainas dovanojo Širvintų Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazijos dainuojamosios poezijos ansamblis, kurio vadovė Ligita Varaneckienė. Skambėjo gerai visiems žinomos eilės ir dainos, kurias atliko Norvilė Iljeitytė, Deimantė Stankevičiūtė, Lukas Vyšniauskas ir vadovė Ligita Varaneckienė.

    Renginio metu buvo prisiminti iškiliausi renginiai, apdovanoti aktyviausi bibliotekos skaitytojai ir  pagalbininkai: tai Toma Novikaitė, Brigita Miliušaitė, Antanas Jasionis, Kiauklių parapijos klebonas, Danutė Lemešovienė, Kiauklių seniūnaitė, Veronika Masiukienė, Širvintų  krašto poetė, Aleksandras Masiulionis.

   Kiauklių bibliotekininkę Vidmantę Meškienę sveikino kolegės iš Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos, Zibalų ir Šešuolėlių filialų, Kiauklių bendruomenės atstovai, seniūnaitė Danutė Lemešovienė, bibliotekos lankytojai. Visi linkėjo gražių ir ilgų bibliotekos gyvavimo metų, dėkojo už tai, kad biblioteka jiems suteikė daug puikių akimirkų drauge su knyga.

    Šventei baigiantis bibliotekininkė pakvietė visus pabendrauti prie kavos puodelio.

Kiauklių filialo vyr.  bibliotekininkė Vidmantė Meškienė