Jono Kazimiero Burdulio knygos „Seimo portretai“ pristatymas

 

    Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko knygos ,,Seimo portretai“ pristatymas. Svečiavosi knygos autorius Jonas Kazimieras Burdulis ir leidyklos ,,Saulelė“ direktorė Eglė Mirončikienė.

    Jonas Kazimieras Burdulis papasakojo, kaip gimė knyga, kodėl pasirinko tokią temą, kokie jausmai jį lydėjo rašant šią satyrinę knygą. Autorius pripažino, kad šiai knygai reikia atrasti ir savo skaitytoją. Ir prieš pateikiant savo kūrinį skaitytojui, kiekvienas autorius privalo susimąstyti, ko jis siekia. Knygoje autorius dalijosi savo patirtimi, įspūdžiais, įžvalgomis. Pasakodamas nevengia pašmaikštauti, autoriaus veide vis šmėsteli šypsena.

     Knyga „Seimo portretai“ sudaryta iš keturių skyrių: seimo portretai, seimo kronikos, iš pragaro virtuvės, pastabos paraštėse. Paskutiniame skyriuje autorius aprašo demagogikos mokslą, kuris nagrinėja efektyvių, tačiau visuotinės moralės normų atmestų metodų taikymą kelių asmenų ar asmenų grupių kovoje, siekiant iškovoti dominuojančios padėties ar kitokios naudos. Knygoje gausu „iškalbingų“ iliustracijų, kurias lydi ir šmaikštūs pavadinimai.

    Autorių papildė ir mintimis apie knygą pasidalijo leidyklos „Saulelė“ direktorė Eglė Mirončikienė. Leidyklos direktorė atsakė į klausimą, kodėl verta perskaityti šią satyrinę knygą. Rėmėsi savo, kaip psichologės patirtimi, įžvalgomis ar mokslininkų įrodytais tyrimais, faktais.

    Klausimų – atsakymų gausa įsuko į diskusijos verpetą. Nuomonių buvo įvairių, svečiai noriai atsakinėjo į užduodamus klausimus. Diskusijos metu autorius nestokojo humoro jausmo, nevengė pajuokauti.

    Knygos pristatymui pasibaigus, autorius pasirašė bibliotekos svečių knygoje. Na, o visus, kurie norėtų perskaityti šią satyrinę knygą, kviečiame apsilankyti bibliotekoje.

    Autoriui linkime sėkmės gvildenant tokias ne visai kasdieniškas temas, kurios aprašomos knygoje.

DSC_0003Ugnė Trumpickaitė