Rytmetis ,,Mokausi būti saugus“

Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko paskaita ,,Mokausi būti saugus“. Svečiavosi Širvintų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ginta Čepienė. Pasiklausyti apie saugumą kelyje susirinko Širvintų pradinės mokyklos priešmokyklinukai (mokytoja D. Katinienė).

Vaikai įdėmiai klausėsi, atsakinėjo į klausimus. Aptarė saugaus eismo taisykles ir kaip būti patiems saugiems kelyje, kad būtina segėti atšvaitą, eiti per pėsčiųjų perėją. Skatino, kad vaikai gatvėje būtų drausmingi, atidūs, atsargūs. Bendruomenės pareigūnė papasakojo, kaip taisyklingai užsisegti saugos diržą mokykliniame autobuse, automobilyje. Pareigūnė Ginta Čepienė paaiškino vaikams, kaip reikia taisyklingai važiuoti dviračiu, kad būtina laikytis visų taisyklių, dėvėti šalmą, ryškią liemenę. Žaidimo forma supažindino su šviesoforo šviesomis, taip pat koks yra pagalbos telefono numeris, pabrėždama, jog pagalbos numerį reikia rinkti tik nutikus nelaimei. Pareigūnė G. Čepienė priminė vaikams, kada būna Angelų sargų diena ir išmokė policijos šūkio – „Ginti. Saugoti. Padėti“. Vaikai buvo aktyvūs, žingeidūs, bendravo su pareigūne ir tarpusavyje, minė mįsles.

Rytas buvo kupinas geros nuotaikos, gausus žinių, naudingos informacijos. Baigusi paskaitą bendruomenės pareigūnė padovanojo vaikams atminimo dovanėles: atšvaitus, pieštukus, informacinius leidinius.

Igno Šeiniaus viešosios bibliotekos laikinai direktoriaus pareigas einanti Vaiva Daugėlienė pasveikino bendruomenės pareigūnę su artėjančia Angelų sargų diena, o vaikams įteikė saldžią dovaną.

Dar kurį laiką netilo balsų klegesys, vaikai sugužėjo į vaikų literatūros skyrių, vartė žaislines ir garsines knygutes, žaidė stalo ir kitus žaidimus.

Daugiau nuotraukų rasite ČIA

Ugnė Trumpickaitė