,,Vaikystės pašaukta, atbėga pas vaikus knyga“

,, Atradęs knygą jau niekada nebūsi vienišas“

Astrida Lindgren

    Šiais metais sukanka 110 metų kai gimė viena mylimiausių švedų vaikų rašytoja Astrida Lindgren. Prisiminti jos gyvenimo ir kūrybos istoriją šių metų rugpjūčio 13 d. Anciūnų biblioteka pakvietė šio krašto vaikus, tėvelius, senelius į teatralizuotą šventę šeimai ,,Vaikystės pašaukta, atbėga pas vaikus knyga“. Šventėje švęsdami jos ir Mažylio gimtadienį smagiai praleidome laiką su įdomiausių knygų herojais: Pepe Ilgakojine ( Monika Jasionyte ), Mažyliu (Vitalija Narkevičiene), Karlsonu (Alvyda Krapiene), Freken Bok (Rita Makauskiene).

A.Lindgren yra parašiusi daugiau kaip 70 knygų vaikams, įvairių scenarijų ir pjesių. Rašytojos jau nėra tarp mūsų, bet liko nuostabios vaikams parašytos knygos ,, Pepė Ilgakojinė“, ,,Padaužų kaimo vaikai“, ,, Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, ,, Papieviai“, ,,Emilis iš Lionebergos“, ,, Ronja, plėšiko duktė“ ir kt.

Skaitykime jos knygas, nes ji sako, kad ,, juokas yra galia, kuria drąsiai galima stoti prieš
didžiausius priešus, kad draugai yra tie, kurie šalia visose gyvenimo situacijose, kad vaikystė yra daug spalvingesnė, kai vaikai žaidžia ir juos aplanko ,, džiūgena“….“.

Bibliotekoje surengta vaikų kūrybinių darbų ,,Astridos Lindgren kūrinių herojai” paroda bei literatūrinė paroda ,,Nesibaigianti vaikystės šalis”, skirta Astridos Lindgren 110-osioms gimimo metinėms paminėti.

Šventėje dalyvavo ir įteikė dovanas Širvintų rajono savivaldybės švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Regina Jagminienė, rajono tarybos narys Romas Zibalas ir kiti svečiai.

Šventę rėmė: Nijolė Didžiokienė, Anciūnų bendruomenė.

Širvintų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Anciūnų filialo vyr.bibliotekininkė
Rita Makauskienė