„Skaitymo iššūkis“ įpusėjo – knygos skaitomos toliau

IMG_4318 (2)Birželio 15 d. apskričių viešųjų bibliotekų iniciatyva Lietuvos gyventojai buvo pakviesti priimti skaitymo iššūkį ir leistis į vasaros nuotykį su knyga. „Skaitymo iššūkis“ – tai nuotaikingas žaidimas, kurio tikslas – per vasarą įveikti 10 skaitymo užduočių. Žaidime dalyvauti gali visi: ką tik išmokę skaityti ir solidžią skaitymo patirtį turintys skaitytojai, gyvenantys didžiuosiuose miestuose, rajonuose, miesteliuose ir kaimuose.

Įpusėjus „Skaitymo iššūkiui“ skaičiuojame rezultatus: šiuo metu žaidime dalyvauja 485 bibliotekos, iššūkį priėmė daugiau nei 2 500 dalyvių, perskaityta 13 tūkst. knygų! 99 skaitytojai jau įvykdė visas užduotis, iš jų 43 perskaitė daugiau nei 10 knygų.

Iššūkiui pasirengę skaitytojai vis dar gali registruotis savo bibliotekoje ir gauti lankstinuką su 10 skaitymo užduočių, kurios pritaikytos įvairaus amžiaus skaitytojams. Pavyzdžiui, reikia perskaityti knygą, pagal kuri ą sukurtas filmas, kurios pavadinime yra skaičius ir pan. Perskaitę pasirinktą knygą, dalyviai užpildo lankstinuką, bibliotekos darbuotojas patvirtina įrašą lipduku ar antspaudu ir įkelia informaciją į bendrą duomenų bazę. Burtų keliu išrinkti penki kiekvieno rajono ir miesto bibliotekos skaitytojai bus apdovanoti specialiais prizais. Taip pat visoje Lietuvoje bus išrinkta 16 aktyviausių bibliotekų, kurios subūrė daugiausia knygų perskaičiusių dalyvių. Visi „Skaitymo iššūkio“ nugalėtojai bus paskelbti rugsėjo pradžioje, o bibliotekos apdovanotos baigiamajame renginyje.

Skaitytojus ir bibliotekininkus remia ir nuotaiką kasdien kelia www.KavosDraugas.lt!

Daugiau informacijos apie „Skaitymo iššūkį“ rasite „Facebook’o“ paskyroje „Vasara su knyga“: https://www.facebook.com/vasarasuknyga/

Junkis, dalyvauk, dalinkis, domėkis, laimėk! Įjunk puikias atostogas su gera knyga!