Popietė vaikams „Aš saugus“

Igno Šeiniaus viešojoje bibliotekoje svečiavosi Širvintų rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ginta Čepienė ir jaunoji policijos rėmėja Erika. Bendruomenės pareigūnė pravedė vaikams popietę „Aš saugus“. Popietės metu Ginta Čepienė supažindino su policininko profesija, papasakojo, kaip reikia elgtis vaikus supančioje artimoje aplinkoje – namuose, mokykloje, gatvėje, kelyje, viešoje vietoje, supažindino su įvairiomis saugumo ir elgesio taisyklėmis.

Širvintų bendruomenės pareigūnė uždavinėjo vaikams įdomius klausimus, rodė policijos pareigūno priemones, kvietė tapti policijos rėmėjais. Pareigūnė pabrėžė, kad prasivardžiavimas, patyčios, necenzūriniai žodžiai yra negražus, gėdingas ir netinkamas elgesys. Savo asmenine patirtimi pasidalijo ir jaunoji policijos rėmėja Erika. Ji papasakojo vaikams ko reikia, kad taptum rėmėju, kur kreiptis ir kokia įdomi, atsakinga bei naudinga veikla tai yra.

 Vaikai klausėsi susidomėję, noriai atsakinėjo į klausimus, užsidegę įsitraukė į diskusiją. Vaikams buvo įteiktos atminimo dovanėlės – informaciniai lankstinukai, kalendoriai ir knygelės „Amsio patarimai“. Vaikus pradžiugino pas juos apsilankęs policijos bičiulis – šuniukas Amsis – laikomas Lietuvos policijos simboliu.

Popietė praėjo smagiai, vaikai gavo naudingos informacijos. Tvyrojo jauki, žaisminga atmosfera.

 

Ugnė Trumpickaitė