Kūrybinės dirbtuvės su dailininku ir rašytoju Pauliumi Juodišiu

Širvintų I. Šeiniaus viešosios bibliotekos  vaikų literatūros skyriuje  su gausiai susirinkusiais vaikais ir jų tėveliais susitiko dailininkas ir rašytojas Paulius Juodišius. Visi drauge kūrė pasaką apie princesę Princpienę ir burtininką Pikčių. Veiksmas vyko ekspromtu. Vaikai pasakojo, kaip herojai turi atrodyti, kur  gyvena, kam  jie reikalingi, kuo užsiima. Princpienė keliavo po visą pasaulį, ieškodama burtų lazdelės, bet teko grįžti namo, nes ji buvo visai netoli, Širvintose. Visą istoriją autorius piešė. Šiai pasakai reikėjo sukurti muziką. Ir užvirė dūdų gamyba. Nors procesas iš pirmo žvilgsnio nesudėtingas, bet kad su dūda galima būtų dūduoti, reikėjo pasistengti.  Vėlgi ekspromtu sukurta daina apie burtininką Pikčių buvo dainuojama choru. Kulminacija tikrai  įspūdinga: dūdos, būgnai, ir dar Pauliaus Juodišiaus  pagaminti įvairiausi instrumentai skambėjo šauniai. Visi galėjo „išjudinti” savo vaizduotę, išlieti kūrybines emocijas.

Paulius Juodišius rašo ir iliustruoja knygas, nuolat ieško naujų patirčių ir jų nebijo. Jis plėtoja nemokamos, internetinės, interaktyvių pasakų svetainės „Pasakų kūrimo virtuvėlė“ (ww.bumbam.weebly.com) turinį. Autoriaus knygą  „Amarėlio pyragas“ IBBY Lietuvos skyrius 2006 m. apdovanojo kaip geriausią knygą vaikams.

Renginys organizuotas, vykdant skaitymo skatinimo projektą „Nuo nemokėjimo skaityti iki negalėjimo neskaityti”. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija“.

 

Lolita Pliukštienė