Literatūrinis protų mūšis

Širvintų I. Šeiniaus viešojoje bibliotekoje vyko literatūrinis protų mūšis .  Šįkart į biblioteką sugužėjo  Širvintų pradinės mokyklos 2a,2b,2c,2d ir 3a,3d klasių mokiniai. Iš kiekvienos klasės komandą sudarė penki nariai. Renginį vedusi mokytoja Vitalija Šapurienė sakė, kad pats patekimas į protmūšį yra laimėjimas, nes jame dalyvavo daugiausia skaitantys ir viskuo besidomintys vaikai.  Klausimus protmūšiui paruošė mokytoja metodininkė Nijolė Miliauskaitė. Vaikai rungėsi net penkiuose turuose: pasakų, rašytojų, skaičių, personažų ir bendrųjų klausimų. Kai kurie dalyviai sakė, kad buvo  žiauriai sunkūs klausimai  J  Kiti buvo visai priešingos nuomonės. Tikim, kad nuo šiol skaitydami knygas, vaikai pasižiūrės kas ją parašė arba bus atidesni skaitydami tekstus. Susumavus rezultatus, daugiausia taškų surinko 2b ir 3a klasių komandos. Joms įteiktas specialus bibliotekos prizas: išvyka į Kaišiadorių viešąją biblioteką ir Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse. Visiems dalyviams I. Šeiniaus viešosios bibliotekos l. e. direktoriaus pareigas Vaiva Daugėlienė įteikė  padėkos raštus.

Smagu,  kad pavasaris surado Lietuvą, vasara taip pat greitai atšuoliuos, bet knygų pamiršti nevalia. Laukia nauji protmūšiai ir nauji iššūkiai.

Vykdant skaitymo skatinimo projektą „Nuo nemokėjimo skaityti iki negalėjimo neskaityti“ renginį remia Lietuvos Kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.

                                                                               Lolita Pliukštienė