Viktorina ,,Europos Sąjunga šiandien‘‘

    Gegužės 9 – oji – Europos diena. Musninkų miestelio bibliotekoje organizuotoje viktorinoje „Europos Sąjunga šiandien“, kuri buvo skirta Europos dienai paminėti, dalyvavo 7 klasės  moksleiviai: Audrius, Aurelija, Beata, Deivydas, Giedrius, Inesa, Karina, Kornelijus, Linas, Nedas, Rokas, Toma ir jų auklėtoja Daiva.

    Prieš viktoriną dalyviai buvo supažindinti su oficialia Europos Sąjungos svetaine www.europa.eu. Šioje svetainėje yra daug informacijos ir paslaugų, kurias siūlo ES. Svetainėje pateikiama pagrindinė informacija apie tai, kaip veikia ES, paskutinės ES naujienos ir įvykiai, nuorodos į ES informaciją ES institucijų ir agentūrų svetainėse. Mokiniai buvo supažindinti su vaikų kampeliu, toje svetainėje, kur per žaidimus galima daugiau sužinoti apie ES šalis, jų geografiją, istoriją, žymius žmones ir t.t.  Bibliotekininkė priminė dalyviams ES atsiradimo istoriją, papasakojo apie pagrindines ES institucijas, apie ES piliečių teises.

    Viktorinos „Europos Sąjunga šiandien“ visi klausimai buvo susiję su Europos Sąjunga: ES simboliais, ES narėmis ir jų sostinėmis, pagrindine ES veikla, pasiekimais ir t.t.  Viktorinos pabaigoje paaiškėjo, kad daugiausiai teisingų atsakymų žinojo ir lygiosiomis pasidalino net trys moksleiviai, tai Beata, Karina ir Rokas. Jiems įteiktos simbolinės dovanėlės. Visi dalyviai gavo po užrašų sąsiuvinį ir saldainių.

    Smagu, kad drauge paminėjome Europos dieną, kuri yra kasmetinė tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę.

 

 Musninkų filialo vyr. bibliotekininkė Janė Rolienė