Švelnus žodis – sielos atgaivai

    Kovo 18 dieną  Lapelių bendruomenės namuose vyko Gavėnios popietė „Gyvenimas – rasos lašelis”.

    Į  popietę rinkosi Lapelių, Musninkų bendruomenių nariai, svečiai iš Širvintų, Kauno, kuriems yra svarbus žodis sielai. Susirinkusius pasveikino muzikiniais kūriniais, kuriuos atliko Širvintų Lauryno Stuokos–Gucevičiaus gimnazijos dainuojamosios poezijos ansamblis, vadovė Ligita Varaneckienė.

    Bendruomenės pirmininkė Daiva Drazdauskienė pristatė ansamblio repertuarą, su kuriuo jie aplankė ne vieną Lietuvos rajoną. Popietės metu skambėjo ir Salomėjos Nėries eilėraščiai, virtę daina. Atliekami kūriniai paliko neišdildomą įspūdį, norėjosi jų klausytis ir klausytis.

    „Kiekvieno žmogaus širdis trokšta gaivinančių žodžių. Daugelis ieško tos atgaivos garsių oratorių, filosofų pasisakymuose. Tačiau Vienintelis, kuris taria stebuklingus, gydančius žodžius, – tai Jėzus Kristus“… (Audrius Mačiulis).

    Atvykusi iš Kauno poetė Romualda Adomaitytė-Chabarina, susirinkusiesiems skaitė savo kūrybos eiles, kurios buvo tarsi tikri vaistai sielai. Autorė rašo eiles ir mažiesiems skaitytojams. Poetė savo eilėse kalba apie gerumą, dėkojimą kiekvieną dieną, ne tik kitiems, bet svarbiausiai Dievui, nes jis mums viską suteikia. Kaip pasakojo autorė, jos eilės gimsta  skaitant Evangeliją.

„Tu gydai daug geriau nei brangūs vaistai ar balzamai,

Apdovanoji turtais brangesniais nei deimantai ar auksas –

Ramybe neprilygstančia, prasme gyventi Žemėj,

Padovanoji mums Dangaus išaustą džiaugsmą.

           O Evangelija! Esi mums dovana prasminga,

            Stebėtinai mus padarai laimingus.“

    Klausantis poetės skaitomų eilių, ne vienam suvirpėjo užmigusi mūsų siela, pabudo ir kelia sparnus skrydžiui.

   Poetė savo kūrybos knygą „Nesipykit, keliaujantys paukščiai“ padovanojo Lapelių bendruomenės pirmininkei Daivai Drazdauskienei, ansamblio vadovei Ligitai Varaneckienei, kitiems dalyviams. Jos knygų įsigijo ir popietės dalyviai.

    Taip pat šią popietę vyko kraštiečio Petro Dzedulionio tapybos darbų paroda. Jo kūrybą pristatė žmona, nes autorius susirgo. Tapytojas yra nutapęs 600 paveikslų, visus juos susiveda į savo katalogą, suteikia jiems pavadinimus. Paveiksluose vyrauja gamtos siužetai, moters portretai.

    Popietė „Gyvenimas – rasos lašelis“ susirinkusiems suteikė džiugios nuotaikos, prasmingų žodžių,  turiningai praleistą laiką ir dovanojo bendravimo džiaugsmą.

    Šią popietę organizavo Lapelių bendruomenė.

 

 Lapelių bibliotekos vyr. bibliotekininkė Janė Stravinskienė