Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė skelbia: #tuesibiblioteka

Ar jau galvojate apie 17-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę?

LBD Taryba jau ruošiasi! 2017 m. Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei, kuri vyks balandžio 24-30 d., siūlome temą #tuesibiblioteka.

Kviečiame į šių metų temą pažvelgti mūsų skaitytojų, lankytojų, vartotojų akimis. Kokie žmonės pas mus ateina? Ko jie tikisi? Kuo domisi? Visi jie skirtingi ir svarbūs:

    Atviri, įdomūs, išmintingi, akiniuoti, žili, juokingi, draugiški, mokslininkai, mezgantys, pokštaujantys, keisti, greiti, kūrybingi, gražūs, nuoširdūs, linksmi, besidomintys, protingi, liūdni, žaismingi…

Bibliotekos gali ir turi būti tokios, kokių reikia skirtingiems į jas ateinantiems žmonėms.

Todėl:

Savaitės metu bibliotekos kvies savo lankytojus, bendruomenės narius, partnerius ir rėmėjus dalintis nuomonėmis ir idėjomis, kokios bibliotekos šiandien jiems reikia, kokia ji galėtų būti bei kaip kiekvienas galėtų prisidėti  ir kurti šiuolaikinę biblioteką  kartu. Kiekvieno  nuomonė yra svarbi ir gali tapti įkvėpimu bibliotekoms keistis ir keisti. Bibliotekose vyks bendruomenių renginiai, susitikimai su rašytojais, leidėjais, politikais, žiniasklaidos atstovais, kad visi kartu galėtų diskutuoti apie bibliotekų vaidmenį, svarbą ir ateitį.

Naudodami vieningą šūkį, skatinsime savo bendruomenes dalintis vertinimais bei nuomonėmis apie bibliotekas ir socialiniuose tinkluose.

Tu esi biblioteka. Tu gali ją keisti. Kurkime biblioteką kartu.

 

 

Lietuvos bibliotekininkų draugijos taryba