Startuoja akcija „Knygų Kalėdos” – dovanokime knygas, kurios keičia gyvenimą!

 

Knyga gali pakeisti gyvenimą: įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, spręsti problemas, jaustis stipresniam, kovoti už savo teises ir ateitį. Todėl šiemet akcija „Knygų Kalėdos“ atsiliepia į kampanijos „Už saugią Lietuvą“ kvietimą mažinti socialinę atskirtį. Šių metų akcijos tema – knygos, kurios keičia gyvenimą.

    Dovanokime knygas – įkvepiančią, pamokančią, patariančią, motyvuojančią literatūrą. Akcija „Knygų Kalėdos“ skatina bendrauti ir dalytis knygomis su tais, kuriems jų trūksta, dalytis ta knyga, kuri kažkuriam skaitytojui parodys naujus kelius, atvers gražesnius horizontus. Tikime, kad net ir pačiuose skurdžiausiuose namuose gali gyventi knyga, įkvepianti savo skaitytojus – vaikus, tėvus ar net visą šeimą – keisti savo gyvenimą taip, kaip jiems norisi.

Socialiai atsakingi yra ir akcijos „Knygų Kalėdos“ bičiuliai – Lietuvos miestų ir miestelių, mokyklų bibliotekų darbuotojai. Į jų organizuojamus renginius pirmiausia kviečiami sunkumus patiriantys žmonės, dienos centrus lankantys vaikai.

Ši akcija prasidėjo 2011 m., kai Prezidentė gavo vaikų iš Šiaulių P. Višinskio gimnazijos laišką su prašymu padovanoti naujų knygų jų bibliotekai. Iš tiesų, per sunkmetį sumažintas valstybės finansavimas bibliotekoms apsunkino naujų, skaitytojams aktualių leidinių įsigijimą ir nuskurdino knygų fondus. „Knygų Kalėdos“ buvo visuomenės atsakas į situaciją sąmoningai dovanojant naujas, skaitytojų mėgstamas knygas miestų ir miestelių, mokyklų bibliotekoms ir visiems knygų mylėtojams. Per penkerius akcijos „Knygų Kalėdos“ metus šalies bibliotekoms padovanota per 172 tūkst. knygų.

Akcija „Knygų Kalėdos“ tapo visuotiniu, knygų bičiulius visoje šalyje sutelkiančiu judėjimu, kuriame dalyvauja 1270 viešųjų bibliotekų ir 1500 mokyklų bibliotekų. Knygas tradiciškai dovanojo šalies gyventojai, bendruomenės, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai ir rašytojai, užsienio šalių ambasados.

   Akcija šiais metais vyks lapkričio 14 – sausio 6 dienomis.

Akcijos knygų su 20 proc. nuolaida ieškokite knygynuose Humanitas, Knygų namai, Pegasas, Vaga ir Sofoklis bei prekybos tinklų IKI ir RIMI Hypermarket parduotuvėse. Taip pat portaluose Debesuganyklos.lt, Knygynas.lt, Knygos.lt, Knygukatalogas.lt, Knyguklubas.lt, Niekorimto.lt, Manoknyga.lt, Pegasas.lt, Sofoklis.lt ir Tikraknyga.lt bei Lietuvos pašto skyriuose.

     Visos akcijos knygos bus padovanotos šalies mokyklų bibliotekoms.

Daugiau informacijos apie akciją ir knygas rasite www.knygukaledos.lt ir socialinėje paskyroje „Facebook“ @knygukaledos.

    Skaitykime, dovanokime ir dalinkimės!