Kuriame ir skaitome knygas

    Knygos gimsta daugelio žmonių darbo dėka: autorių, iliustruotojų, vertėjų, leidėjų, grafikos dizainerių, spaustuvininkų,  knygų pardavėjų, bibliotekininkų.  O mes, skaitytojai, atėję į biblioteką, jas vartome, renkamės sau patinkančią ir skaitome.

    Lapelių bibliotekoje įvyko popietė, kurios metu dalyviai buvo pakviesti sukurti savo knygelę. Knygeles kūrėme iš įvairių medžiagų: kartono, medžiagos, tapetų. Meniniam apipavidalinimui panaudojome smeigtukus, plunksnas, skardinių medžiagą, taip suteikdami joms savitą grožį. Bekurdamas knygelę, kiekvienas dalyvis pasakojo ką į tą knygelę rašys, kokį piešinį ar nuotrauką klijuos.

    Sekančios popietės metu bibliotekininkė pakvietė vaikus paskaityti Otfrydo Proislerio knygelę „Vaiduokliukas“. Bibliotekininkė sukūrė „Vaiduokliuko“ personažą, kuris popietės metu šypsojosi, besiklausydamas vaikų skaitymo. Knygelės ištrauką skaitė Dominykas K., Odeta K. Iš pasakojimo vaikai sužinojo, jog „Vaiduokliukas“ pasirodydavo naktį, bet jam rūpėjo pasaulį tirti ir dienos metu. Popietės dalyviai nupiešė „vaiduokliuką“ mėnulio šviesoje.

       Už dalyvavimą popietėje atsiminimui bibliotekininkė įteikė po priziuką „Vaiduokliuką“, skaitovui – sukurtą knygelę.

Lapelių filialo vyr. bibliotekininkė Janė Stravinskienė