Viktoro Uspaskich knygos „Mano ligos ir priešai – mano geriausi mokytojai“ pristatymas

Rugsėjo 26 d. vakarą Širvintų kultūros centro parodų salėje vyko Viktoro Uspaskich knygos „Mano ligos ir priešai – geriausi mano mokytojai“ pristatymas.

Į renginį sugužėjo gausus būrys žmonių, vos įžengusį į salę knygos autorių, pasveikinę šypsenomis ir plojimais. Salėje stojus tylai, visi su susidomėjimu klausėsi.

„Mano knyga – apie gyvenimą, apie savęs ieškojimą,“ – kalbėjo V. Uspaskich. Knygoje jis aprašo tas gyvenimo tiesas, kuriomis vadovaujantis, galime tapti laimingi. Anot autoriaus, vienas didžiausių uždavinių žmonių  gyvenime yra išmokti būti laimingiems.

Knygoje V. Uspaskich plačiai pasakoja apie savo asmenines patirtis, pamokas, ligas. „Reikia išmokti priimti gyvenimo iššūkius teisingai. Knygoje aprašiau visas savo gyvenimo pamokas, kurias šiandien išmokau,“ – kalbėjo vakaro svečias.

Kai serga žmogaus siela, tai serga ir žmogaus kūnas. Visos ligos išeina iš mūsų vidaus, iš mūsų sielos, iš širdies gelmėse tūnančių sopulių, nuoskaudų, nusivylimo. Ko gero, kiekvienam iš mūsų yra pažįstami tie jausmai, kurie kartais mus kausto ir neleidžia išsilaisvinti.

Renginio metu Viktoras Uspaskich aptarė ne tik pamokas, kurias išmoko, ligas, kurias galima išsigydyti, bet ir vyrų-moterų santykius. Kalbėdamas šia tema, autorius papasakojo įdomių istorijų, nutikimų, pateikė pavyzdžių. Anot jo, vyro pareiga yra padaryti moterį laimingą. „Tik moteris padaro vyrą lyderiu. Tik moteris padaro vyrą sėkmingą,“ – tą vakarą dėstė V. Uspaskich.

Žmonės uždavinėjo klausimus, į kuriuos knygos autorius mielai atsakė: „Knygoje rasite visas tas tiesas, kuriomis vadovavausi. Jos yra suskirstytos temomis, kad knygą galėtumėte naudoti kaip gerą vaistą“.

Pristatydamas savo knygą, svečias nestokojo ir humoro jausmo, susirinkusiųjų juokas aidėjo visoje salėje. Spinduliuodamas gera ir pozityvia energija, V. Uspaskich užkrėtė visus ten buvusius.

Išsilaisvinkime nuo mus slegiančios naštos, išmokime atleisti, dirbkime su savimi ir savo mintimis. Kai serga mūsų siela, serga ir mūsų kūnas, o siela ir kūnas yra susiję tarpusavyje kaip viena visuma. Knygos autorius sakė: „Nešiukšlinkite kitų žmonių teritorijose, darbuose, veiklose, gyvenimuose. Visa tai padeda mums susirinkti ligas“.

Būkime laisvi ir laimingi, pakantūs ir atlaidūs, supratingi ir sąmoningi. Linkiu kiekvienam atrasti tas tiesas ir tuos slėpinius, kurie aprašyti knygoje „Mano ligos ir priešai – mano geriausi mokytojai“.

Renginio pabaigoje Viktorą Uspaskich sveikino Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, laikinai Viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas einanti Vaiva Daugėlienė ir pasiklausyti atėję miestelėnai.

Prieš atsisveikindamas, svečias dovanojo visiems susirinkusiems savo knygų, palikdamas jose savo autografą.

Buvo jaukus vakaras, kupinas gerų emocijų, juoko. Viktoras Uspaskich iš tiesų skleidė kažkokią nežemišką, neapčiuopiamą energiją, kurioje norėjosi pasilikti.

 Bibliotekininkė Ugnė Trumpickaitė